Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira torna al nou Parc Central amb més de 130 atraccions i casetes

Escoltar

La Fira torna al nou Parc Central amb més de 130 atraccions i casetes

Estarà instal·lada del 18 al 28 de maig i hi haurà tres atraccions noves

El nou Parc Central acull a partir d’aquest divendres 18 de maig una nova edició de la Fira d’Atraccions i la Fireta de Primavera, que ocupen una superfície de 9.000 m2. Es tracta d’una de les cinc fires més grans de Catalunya.

 


La Fira, que enguany s’allarga fins al 28 de maig, ocupa l’espai firal, l’esplanada de Josep Reniu i Calvet i la plaça de la Música, al nou Parc Central. Hi haurà 133 atraccions i casetes de fira, distribuïdes en funció del públic a qui s’adrecen (infants o adults).

A més a més de les atraccions clàssiques de sempre, com el tren de la bruixa o les pistes d’autos de xoc, a la zona infantil hi haurà una nova atracció: un castell medieval. Pel que fa a la zona d’adults, torna la barca de víkings i s’intal·laran dues atraccions noves: Cheking (tipus pèndul) i Crazy Bob (atracció inspirada en l’esport bobsleigh ). Per tercer any consecutiu, també s’ha instal•lat la nòria monumental, de gairebé 53 metres d’alçada.

 


La Fira estarà oberta divendres i vigílies festius fins a les 3 h; dilluns 21 de maig fins a les 24 h i, la resta de dies, fins a les 23 h.

 


Promocions especials

Dimecres 23 de maig se celebrarà un dia amb promocions especials, iniciativa emmarcada en el conveni de col•laboració que signen anualment la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró i el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i Província per organitzar la Fira d’Atraccions. Durant aquesta jornada, s’aplicaran descomptes del 50 % en el preu dels tiquets de les atraccions.

 


També durant el dimecres 23 de maig –en aquest cas durant el matí, de 10.30 a 12.30 h-, la fira d’atraccions s’obrirà en exclusiva per a les escoles d’educació especial. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els infants i joves amb discapacitats físiques, sensorials i psíquiques de les escoles d’educació especial i centres especials de treball de Mataró puguin gaudir d’una jornada de fira adaptada a les seves necessitats. Els centres participants són l’escola Les Aigües, l’escola l’Arboç i el Centre Especial de Treball CEO de la Fundació Maresme.

 


A més, el darrer dia de la fira, dilluns 28 de maig, el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i Província realitzarà també promocions especials.

 
Fireta de Primavera i Mercat local de cooperatives escolars

La Fireta de Primavera, que queda ubicada al passeig de la Ciutadania del parc, aplega 35 expositors, amb una àmplia i variada oferta d’artesania i articles de regal. La fireta estarà oberta al públic fins el diumenge 27 de maig.

 


Un any més, i en el marc de la Fireta de Primavera, divendres 25 de maig a la tarda s’instal•larà al nou Parc Central el Mercat Local de les cooperatives escolars. En aquest espai, els 329 alumnes de les escoles Camí del Cros, La Llàntia, Camí del Mig, Àngela Bransuela i Maristes Valldemia que han participat al projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CUEME) exposaran els productes artesans que han elaborat ells mateixos i donaran a conèixer les 13 cooperatives escolars nascudes en aquests centres educatius. Un percentatge dels guanys que tinguin es donaran a ONGs i a entitats sense afany de lucre.

 


El projecte CUEME, de la Diputació de Barcelona, s’emmarca en el Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament de Mataró. Durant el curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials. 


Zona de bars i actuacions musicals

Els bars i restaurants estaran instal·lats a la plaça d’Honorat Vilamanyà i Serrat, a l’interior de l’antic Parc Central fins al diumenge 27 de maig. Hi haurà 9 bars i restaurants, que obriran els divendres i vigílies de festius fins a les 3 de la matinada, i la resta de dies fins a la mitjanit. Els caps de setmana obriran a partir de les 11 h.

Les actuacions musicals previstes són:

 


Dimarts 22 de maig a les 21 h: Combo de músiques del món, dirigit per Bart Barenghi. Conservatori Liceu

 


Dimecres 23 de maig a les 21 h: Grup d'havaneres Barca de Mitjana

 
Mobilitat, afectacions al trànsit i protecció civil

Els aparcaments públics de la plaça de Granollers i del Camí de la Geganta allargaran els seus horaris per adaptar-se a l’horari de la fira.

Els dies en què es preveu més afluència de públic, els festius i vigílies de festiu, quedarà tallat al trànsit el tram de l’avinguda del Corregiment de Mataró, entre la plaça d’Espanya i la ronda de Mossèn Jacint Verdaguer, sense afectar la sortida de vehicles de l’aparcament.

Les fires disposen d’un punt d’assistència sanitària ubicat a l’edifici de les oficines de fires.