Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Portaveus aprova que l’Ajuntament de Mataró condemni els darrers brots d’antisemitisme

Escoltar

La Junta de Portaveus aprova que l’Ajuntament de Mataró condemni els darrers brots d’antisemitismeLa Junta de Portaveus, celebrada el 26 de febrer, va aprovar una Declaració institucional del grup municipal del Partit Popular perquè l’Ajuntament de Mataró condemni els brots d’antisemitisme que s’han produït les últimes setmanes a casa nostra. La proposta va ser aprovada amb el vots a favor del PSC, CiU, C’s, PPC i PXC i l’abstenció d’ERC-MES, VOLEMataró, CUP i ICV-EUiA.
La Declaració institucional és la següent:
“El passat dissabte 27 de gener a Mataró i moltes altres ciutats es celebrava el dia de la Memòria de l’Holocaust, Soah, en record dels milions de persones exterminats als camps de concentració pel Règim Nazi Alemany fins a l’acabament de la II Guerra Mundial. Entre aquests milions de persones hi havia 26 de Mataró i el Maresme, però majoritàriament es tractava de persones de confessió jueva que va ser a qui es va perseguir d’una manera metòdica i sistemàtica amb la intenció d’exterminar-los d’una manera genocida.
Doncs bé, pocs dies després d’aquesta celebració a Mataró i molts altres indrets a Barcelona i concretament a l’antiga Sinagoga del Call de Barcelona, apareixien pintades insultants i comminant als jueus de Barcelona a marxa de Barcelona “Fora de la Nostra Terra”, curiosament els més radicals dels extrems ideològics coincideixen en aquests atacs, ja que en altres ocasions havia aparegut simbologia Nazi al mateix lloc. Aquest antisemitisme latent i que de tant en tant es manifesta a casa nostra de manera esporàdica i vulgar, grollera i matussera conviu amb un altre més subtil i pervers, aquell que confon conscientment Estat d’Israel, Judaisme Cultural, Religió Jueva, ficant a tos al mateix sac, barrejant-ho tot, des de lobbys financers i socials als, per sort, ja passats contubernis jueu-maçònics.
Entenem que en ple S.XXI hem de combatre manifestacions de qualsevol mena que puguin reproduir la barbàrie i el dolor que van patir milions de persones fa només algunes dècades a Europa i malgrat que aquestes expressions i fets han estat condemnats infinitat de vegades cal fer-ho cada vegada que es reprodueixen.
I és per aquests motius que proposem a la Junta de Portaveus l’adopció dels següents acords:
-Els Grups Municipals de l’Ajuntament de Mataró expressen la seva condemna sobre qualsevol expressió antisemita a casa nostra, però també es produeixi on es produeixi, i especialment si és com les últimes aparegudes al Call de Barcelona, tan a prop de la nostra ciutat.
-Comunicar aquest acord a les Comunitats Jueves de Barcelona i a la Lliga Contra el Racisme i l’Antisemitisme de Barcelona”.