Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Portaveus demana l’acostament dels presos a Catalunya

Escoltar

La Junta de Portaveus demana l’acostament dels presos a CatalunyaLa Junta de Portaveus, celebrada el 26 de febrer, va aprovar una Declaració institucional presentada pel grup municipal d’ERC-MES per demanar l’acostament dels presos a Catalunya. La proposta es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC-MES, VOLEMataró, CUP i ICV-EUiA, els vots en contra de C’s, PPC i PXC i l’abstenció del PSC. 
El text íntegre de la Declaració institucional és el següent:
“En diverses ocasions, el vicepresident i líder d'ERC, Oriol Junqueras, el Conseller i exregidor de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, el President de l’Assemblea Nacional Catalana Jordi Sànchez i el President d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, han demanat empara al Tribunals per quedar en llibertat provisional.
En el cas d’aquells que són Diputats electes, i per no ser objecte a més d’una incapacitació legal, han demanat permís per assistir als Plens del Parlament.
Finalment, també sense èxit, com en els casos anteriors, han sol·licitat el seu trasllat a una presó catalana.
Per la seva banda, el Ple de l’Ajuntament de Mataró ha exigit també de forma reiterada la posada en llibertat dels quatre presos.
Aquesta exigència ha estat reforçada amb l’acord de Ple per col·locar una pancarta a la façana de l’Ajuntament demanant la seva llibertat i posteriorment, amb un altre acord de Ple, instal·lant un llaç groc a la seva balconada exigint el seu alliberament.
Per tot això, convençuts que l’empresonament preventiu lluny de Catalunya representa un càstig social addicional que vulnera els drets reconeguts en el Dret Internacional i atempta contra els drets humans, proposem l’adopció dels següents acords:
Primer.-Demanar al Govern espanyol que, mentre no es produeixi de forma efectiva l’excarceració, i per raons d’humanitat, es procedeixi al trasllat immediat del VP Oriol Junqueras, el Conseller i exregidor Joaquim Forn, el President d’Òmnium Cultural Jordi Cuixart i el President de l’ANC Jordi Sànchez, actualment reclosos a centres penitenciaris madrilenys pels suposats delictes de rebel•lió i sedició, a presons catalanes.
Segon.-Traslladar aquests acords al Govern Espanyol, al Ministeri de Justícia, a la Presidència del Parlament de Catalunya i, amb tota la solidaritat de l’Ajuntament de Mataró, als familiars dels empresonats”.