Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Portaveus rebutja la violència exercida pel govern de Nicaragua en les manifestacions contra les retallades a les pensions

Escoltar

La Junta de Portaveus rebutja la violència exercida pel govern de Nicaragua en les manifestacions contra les retallades a les pensionsAprovada en la Junta de Portaveus, celebrada el 7 de maig, una Declaració institucional presentada pel grup municipal del PP sobre la situació a Masaya (Nicaragua) i el lligam d’aquesta ciutat amb nosaltres. La proposta va ser aprovada amb els vots a favor del PSC, C’s, PP i PxC; els vots en contra de la CUP i les abstencions de CiU, ERC-MES, VOLEMataró i ICV-EUiA. 

 
El text aprovat és el següent:

 


“Des de fa dècades els mataronins i les mataronines participen en projectes de Cooperació Internacional finançant diferents projectes en aquesta matèria a diverses parts del món, especialment aquelles més desafavorides, amb algun lligam amb la nostra ciutat per mitjà de persones originàries d’aquests països que s’han instal•lat a Mataró, alguna entitat relacionada a Mataró que hi actua en aquelles regions o alguns altres motius.

 


Una de les regions amb les quals hem mantingut una especial relació ha estat Centreamèrica i singularment Nicaragua, així que nosaltres sapiguem, almenys 3 Projectes solidaris han estat finançats totalment o parcialment pel nostre Ajuntament a aquest país centreamericà. Un Casal per Adolescents a Estelí, un Centre per a persones amb discapacitat a Masaya i també una participació econòmica en la confecció i distribució de l’agenda Llatinoamericana.

 


Arran dels incidents que s’estan produint a Nicaragua per les retallades a les pensions per part del Govern i les manifestacions durament reprimides per les forces de seguretat del Govern i elements paramilitars hem pogut saber que precisament a Masaya s’han produït almenys 3 morts i preocupant-nos per aquesta situació també hem sabut que el Govern Municipal s’ha apropiat d’un centre per a dones maltractades que també havia estat sufragat amb fons a la cooperació internacional provinents d’Espanya.

 


Aquesta situació no ens fa dubtar de la necessitat de mantenir aquestes ajudes a la cooperació però sí que fa qüestionar-nos la necessitat de conèixer en quina situació es troben els projectes que hem finançant des de fa anys des de Mataró i també fer valer la nostra autoritat moral per aquesta cooperació desinteressada per tal de vetllar pels drets humans a Masaya però també a tota Nicaragua, on s’han produït més de 25 morts que l’Oficina pels Drets Humans de l’ONU ha qualificat d’assassinats injustificats, inclòs el d’un reporter que cobria les protestes.

 


És per aquests motius que el Grup Municipal del Partit Popular demana a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró l’adopció dels següents Acords:

 


PRIMER.- L’Ajuntament de Mataró rebutja la violència exercida pel Govern Nicaragüenc contra els manifestants que protestaven per les retallades de les pensions i de la seguretat social d’aquest país, cosa que ha provocat més de 25 morts.

 


SEGON.- Instem al Consolat de Nicaragua a Barcelona i a l’ambaixada a Madrid a comunicar al Govern Sandinista el malestar que ens produeix aquesta situació, especialment a un País amb el qual ens uneixen els llaços de cooperació als quals ens hem referit a la part expositiva d’aquesta Declaració Institucional.

 


TERCER.- Adreçar-nos a la Municipalidad de Masaya per tal que ens expliqui la situació a la qual es troba el projecte de cooperació cofinançat per l’Ajuntament de Mataró i també per expressar el nostre malestar per la situació a aquesta ciutat i també a tot el país.”