Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Mostra d'Entitats de Cerdanyola celebra el 10è Aniversari

Escoltar

La Mostra d'Entitats de Cerdanyola celebra el 10è Aniversari

Les entitats del barri programen dos dies d'espectacles i demostracions el 20 i 21 d'octubre



La Mostra d'Entitats de Cerdanyola celebra enguany el 10è aniversari amb un extens programa d'activitats. Les diferents associacions, sota el paraigües de la TEC (Taula d’Entitats de Cerdanyola), amb la coordinació de l'Agència de Suport a l'Associacionisme de l'Ajuntament de Mataró, promouen dos dies de celebració conjunta.




El barri de Cerdanyola de Mataró és el territori de la ciutat amb més diversitat de cultures. El 36,14% de la població amb nacionalitat estrangera de la ciutat viu en aquest barri. La Mostra d'Entitats esdevé el punt de trobada de la ciutadania amb l’objectiu de crear sinèrgies que enriqueixin la convivència, amb un objectiu comú: la cohesió social i cultural.




El dissabte 20 d'octubre, a partir de les 18.30 h a la sala de conferències de l'Institut Miquel Biada, es podrà gaudir del recital de poesia a càrrec de l'Associació Cultural de Cerdanyola i de la representació teatral de la mà del Col•lectiu de Teatre EPMA.




El diumenge 21 d'octubre, la plaça de l'Onze de Setembre serà la seu de la Mostra d'Entitats on s'hi ubicaran més d'una vintena de paradetes de les diferents associacions on es podrà gaudir de la seva activitat. La celebració començarà a les 9.45 h amb la tradicional cercavila que sortirà de la plaça d'Isla Cristina, seguint el seu recorregut pel carrer Rosselló fins arribar al Passeig de Ramon Berenguer III. per entrar a la plaça de l'Onze de Setembre per l'entrada situada al carrer de l'Estadi. A la cercavila hi participaran les colles geganteres dels principals centres educatius del barri, varietat de batucades i també el drac xinès.




A la plaça de l'Onze de Setembre hi haurà l'escenari on, a partir de les 10.15 h, les diferents entitats mostraran els seus balls tradicionals als assistents. S'hi podran contemplar danses senegaleses, malianes, andaluses, marroquines, fins a espectacles com la zumba-dance o el bollywood. Com a novetat, i per commemorar aquesta desena edició de la Mostra, les entitats han preparat una actuació conjunta. Es tracta de la recitació col•lectiva del poema 'Canto a mi barrio', de l'autor Juan de Maya, membre de l'Associació Cultural i activista social i cultural del barri des dels anys 60. El final de festa anirà a càrrec de l'artista convidat Indio Blau, que oferirà un petit concert de flamenc-fusió.




Per als més joves hi haurà una zona de jocs i tallers on es podrà gaudir de la pintura, l'aualé, els escacs, pinta-cares, trenetes, henna... a càrrec de les diferents entitats i de l'Espai Jove de Cerdanyola i l'Espai Gatassa.




Amb motiu del 10è aniversari de la Mostra, també es realitzarà una exposició de fotografies de les deu edicions viscudes. Les entitats del barri han participat en la recopilació d'imatges d'aquest esdeveniment que s'ha celebrat des de l'any 2009 al barri de Cerdanyola i que està plenament consolidat. Aquesta mostra es podrà contemplar el mateix dia 21 d'octubre a la plaça de l'Onze de Setembre i a partir de la setmana següent quedarà exposada al Centre Cívic de Cerdanyola.




Els participants a la desena edició d'aquesta Mostra d'Entitats que ja és un referent de l'associacionisme a la ciutat són: Associació Annour, Associació Cultural de Cerdanyola, Associació Cultural Virgen de las Maravillas, Associació d'Astronomia Cosmos, Associació de Veïns de Cerdanyola, Associació d'Amics del Tramvia, Associació Esportiva i Lleure de Cerdanyola, Associació FusionArte, Associació Guineanos y Amigos del Maresme, Associació Hidaya Orientació, Associació Jimayoor, Associació Ñodema Kafo, Associació Musu Kafo, Associació Planeta, Associació Sandaga, Associació Social i Cultural Badenya, Associació Tambacounda, Casa de Andalucía, Casal del Barrio de Cerdanyola, Círculo Flamenco (amb el quadre de ball Nuevo Atardecer), Club d'Escacs Cerdanyola, Col•lectiu de Teatre EPMA, Espai Gatassa, Espai Jove Cerdanyola, Eurofitness El Sorrall, Organització dels Emigrants de Mali, Penya Espanyolista de Mataró i Comarca, Ràdio La Veu de Cerdanyola.


 




Detall commemoratiu




L'Ajuntament de Mataró ha volgut reconèixer la tasca de les entitats editant un obsequi per a tots els participants a la desena edició de la Mostra. S'han produït 700 motxilles de lona amb la imatge gràfica de l'efemèride que es es repartiran entre les entitats que hi col•laboren. El logotip és un arbre format de mans diferents. L'arbre evoca la vida i aquestes mans simbolitzen la col•laboració mútua entre ciutadans i ciutadanes d'origen divers que conformen la població del barri i que fan dia a dia de Cerdanyola un barri més ric en cultures i tradicions. L'emblema es complementa amb l'etiqueta #femCerdanyola, a través de la qual es pot seguir tota la informació relativa a l'esdeveniment a les xarxes socials.