Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La plaça pública del passatge de Lluís Gallifa s’inaugura diumenge 15 de juliol

Escoltar

La plaça pública del passatge de Lluís Gallifa s’inaugura diumenge 15 de juliol

Hi haurà una festa infantil amb música i berenar per als més petits

Mataró compta amb una nova plaça pública. El proper diumenge 15 de juliol, l’alcalde, David Bote, inaugurarà el nou espai situat al costat del passatge de Lluís Gallifa, delimitat també pels carrers de Javier Castaños, de Francisco Pizarro i de Llauder, que ocupa una superfície de 1.860 m².


 

La inauguració començarà a les 19 h amb els parlaments del regidor d’Espais Públics, Equipaments Municipals i Sostenibilitat, Miquel Àngel Vadell; el president de l’Associació de Veïns de Mataró Centre, Lluís Prades; i clourà l’alcalde.

 

Seguidament els més petits seran els protagonistes de la festa: la Cia. Jaume Ibars, ja arriben els trastos band oferirà l’espectacle “Que comenci la festa!” que acabarà amb un berenar.

 

 

Urbanització de la nova plaça

 

Les obres van començar a mitjan abril i van finalitzar a finals de juny. A la nova plaça s’ha dissenyat un passeig en diagonal que facilita la connexió entre els carrers de Javier Castaños i de Llauder, a més de l’ampliació de voreres, l’eliminació de barreres arquitectòniques, la millora de la il·luminació i la col·locació d’arbrat i mobiliari urbà. La urbanització de l’espai s’ha consensuat amb els veïns de la zona, que van introduir canvis durant la redacció del projecte.

 

S’ha instal·lant paviment a un únic nivell, amb pedra artificial, panot i també sauló. La zona de jocs infantils, de 205 m², té paviment de cautxú i està delimitada per 60 m lineals de tanca metàl·lica.

 

A la plaça s’han instal·lat dues pèrgoles de 12,5 x 5 m i 3,5 m d’alçada per garantir l’ombra, 12 bancs, 15 cadires de fusta i 3 papereres. Per millorar la il·luminació interior de l’espai hi ha 6 columnes i llumeneres amb leds. L’enllumenat del passatge de Lluís Gallifa també s’ha millorat.

 

Pel que fa a la jardineria, s’han plantat 10 lledoners, 9 exemplars de ginkgo, 5 exemplars de grevil·lea i 10 tipuanes (acàcies de flor groga). S’ha renovat la xarxa de clavegueram i revisat la xarxa d’aigua potable.

 

Les obres, adjudicades a Constraula Enginyeria i Obres, han tingut un cost de 232.452,95 €, IVA inclòs. Aquesta actuació està subvencionada per la Diputació de Barcelona dins del pla Xarxa de governs locals 2016-2019.