Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La "hackathon" reuneix al TecnoCampus una vuitantena de joves per buscar solucions per una mobilitat sostenible

Escoltar

La "hackathon" reuneix al TecnoCampus una vuitantena de joves per buscar solucions per una mobilitat sostenible

Es tracta d'un esdeveniment creatiu i formatiu on els estudiants han de resoldre un repte plantejat per l'organització en equips multidisciplinaris



El TecnoCampus acull aquest cap de setmana la segona edició de la Som Hackathon, una iniciativa impulsada conjuntament amb l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat. Hi participen universitaris i estudiants de batxillerat i cicles formatius, que durant tres dies desenvoluparan propostes innovadores per a la ciutat de Mataró que abordin els reptes estratègics que planteja la mobilitat sostenible. 

 


La proposta guanyadora s’endurà un premi de 2.000 € i hi haurà dos accèssits de 500 € per al segon i tercer projecte. Els premis estan subvencionats per l’Ajuntament. Aquest any col•laboren a la “hackathon” com a patrocinadors les empreses Schneider Electric i Sirt, que veuen aquesta iniciativa com una oportunitat per estar connectats a la universitat i captar el talent més jove.

 


Una “hackathon” és un esdeveniment creatiu i formatiu on es reuneixen estudiants de diferents àmbits de coneixement per abordar, conjuntament i organitzats en equips multidisciplinaris, un repte plantejat per l’organització. Aquestes solucions poden ser diverses, però sempre estan relacionades amb el sector tecnològic. En aquesta edició s’hi han inscrit estudiants dels centres universitaris del TecnoCampus, bàsicament de l’àmbit tecnològic, però també d’altres universitats de Catalunya: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Vic i EADA Business School. També hi seran presents una vintena d’estudiants de segon de batxillerat i de cicles formatius en l’àmbit tecnològic procedents de diferents centres educatius del territori, sobretot de Mataró i Barcelona.




La Som Hackathon és una activitat que s’emmarca dins del campus emprenedor del TecnoCampus, un dels tres pilars del model educatiu. És per això que durant el cap de setmana els equips comptaran amb el suport d’un equip de vint mentors, tant de l’àmbit acadèmic com professional.