Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La segona edició dels Pressupostos participatius posa a disposició de la ciutadania 1 milió d’euros

Escoltar

La segona edició dels Pressupostos participatius posa a disposició de la ciutadania 1 milió d’euros

Del 17 de maig al 7 de juny hi ha la recollida de propostes ciutadanesEl regidor de Serveis Centrals, Seguretat i Bon Govern, Juan Carlos Jerez, ha presentat avui, 17 de maig, la segona edició dels Pressupostos participatius a l’Escola Montserrat Solà on s’instal·laran uns tendals al pati, una de les propostes aprovades en la passada edició dels Pressupostos participatius. 
La principal novetat és que enguany la ciutadania major de 16 anys pot decidir en què invertir fins a 1 milió d’euros de la partida d’inversions del pressupost municipal per a l’any 2019. En la primera edició, la partida va ser de 500.000 €. Les aportacions i tot el procés es pot fer a través de la plataforma www.decidimmataro.cat
Les propostes que es facin han de ser una inversió que no superi els 330.000 €, una xifra que també s’ha vist incrementada en aquesta edició. També hi ha d’altres criteris que es tindran en compte com que sigui un projecte de ciutat; de competència municipal i que respecti el marc jurídic i legal existent, entre d’altres.


Calendari del procés
Del 17 de maig al 7 de juny: recollida de propostes ciutadanes
Del 19 de juny al 10 de juliol: suport a les propostes
Valoració de les propostes de forma tècnica i el Consell de Ciutat escollirà 18
Del 16 d’octubre al 6 de novembre: votació popular de les 18 propostes finalistes


A banda de poder fer les propostes de forma online, també s’han habilitat punts informatius i de suport distribuïts per tota la ciutat per a la incorporació de propostes.