Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Temporada estable del Teatre Monumental acollirà al 2019 alguns dels espectacles més destacats de la temporada teatral a Catalunya

Escoltar

La Temporada estable del Teatre Monumental acollirà al 2019 alguns dels espectacles més destacats de la temporada teatral a Catalunya

A Can Gassol també es podran veure 7 espectacles interdisciplinaris creats a la ciutat dins el cicle Fet a MataróEl gener del 2019 començaran els dos cicles d’arts escèniques més destacats de Mataró. Del 26 de gener a l’1 de maig del 2019 el Teatre Monumental oferirà una nova Temporada Estable de Teatre i Dansa amb sis espectacles i alguns dels grans èxits teatrals de l’any. El 23 de gener comença una nova edició del Fet a Mataró amb 7 espectacles de petit formats cuinats a Can Gassol Centre de Creació d’Arts Escèniques de Mataró.


 


Temporada estable de teatre
 

La nova temporada estable del Teatre Monumental seguirà oferint sessions dobles, en aquest cas de dos espectacles, per poder garantir una més àmplia oferta de localitats en les obres de més èxit, ja que el teatre compta amb més de 500 abonats.


 

La venda de nous abonaments serà del 17 al 21 de desembre a les oficines de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró. El preu dels abonaments és de 83,40 € a la platea i de 71,40 € a l’amfiteatre. A partir del 27 de desembre es podran comprar les entrades individuals a les oficines de Cultura i al web entradesculturamataro.cat.
El primer espectacle de la Temporada de Teatre i Dansa serà “Oskara”, guanyador de tres premis Max i creat per dues companyies que han rebut el Premi Nacional de Dansa. Per un cantó, Kukai Dantza que s’aferra a les arrels més populars de la dansa, i per altra La Veronal, que mira cap a les avantguardes. 


 


El 9 de febrer la companyia La Conquesta del Pol Sud oferirà, “Raphaëlle”, una producció del Grec Festival de Barcelona 2018. Aquesta proposta de teatre documental pren com a protagonista una dona transexual per parlar sobre un món en transformació.


 


La tercera cita amb la Temporada arribarà el 23 de febrer de Dagoll Dagom que porten a Mataró la tragèdia dels refugiats convertit en un colpidor musical sota el nom de “Maremar”. La música és de Lluís Llach i es faran dues funcions, a les 18 i a les 21 h.


 


El 2 de març torna el teatre de text amb “El Preu” d’Arthur Miller. Sílvia Munt dirigeix aquest drama intimista, intens i reflexiu que compta amb un repartiment de luxe: Pere Arquillué, Ramon Madaula, Lluís Marco i Rosa Renom. D’aquest espectacle també es faran dues funcions, a les 18 i a les 21 h.


 


La penúltima cita del cicle arriba de Madrid. “Mundo obrero” d’Alberto San Juan és una comèdia marxista, amb música de Santiago Auserón i es podrà veure el 7 d’abril.


 


L’1 de maig es tancarà la temporada teatral amb “Scape Room” de Joel Joan i Hèctor Claramunt. L’obra planteja una situació amb quatre amics, un escape room i un cadàver.


 


La Temporada de Teatre compta enguany amb una conferència espectacular a càrrec de David Espinosa que dimecres 6 de febrer a 19.30 h a Can Gassol oferirà una particular “classe magistral” sobre les arts escèniques multidisciplinàries. 


Fet a Mataró Una vegada més Can Gassol, Centre de Creació d’Arts Escèniques es convertirà en la fàbrica de creació de la ciutat oferint espectacles creats en aquest espai i també assajos oberts d’espectacles que aviat veuran la llum.


 


La temporada actual oferirà 7 espectacles de diferent format i disciplines fins a l’1 de juliol.


 


Començarà el 23 de gener el clown Guillem Albà amb l’assaig obert per provar davant el públic el que serà el nou espectacle, “Calma”. Durant el primer semestre de l’any es podrà veure espectacles de diferents disciplines com la dansa de Daniel Rosado (3 de març), el teatre de text que signa Santi Clavell, el circ de la Cia Voël (31 de març), i l’espectacle “Lluny de Nuuk”, la nova producció de la Sala Cabanyes que dirigeix Joan Peran i que es podrà veure en diferents funcions del 3 al 12 de maig.


 


Cal destacar “Gravetat”, un projecte que uneix dues escoles de la ciutat: l’Aula de Teatre i l’Escola Municipal de Música. El 26 d’abril es presentarà aquesta creació dels alumnes de piano, percussió i electrònica de l’EMMM i els de dansa de l’Aula de Teatre treballaran junts preparant una mostra de treball interdisciplinari que parteix de la improvisació col•lectiva amb l’objectiu de preparar un espectacle dinàmic, ple de colors, moviments i sonoritats diverses creades “in situ”.


 


A Can Gassol també s’escenificarà el resultat del Taller de dramatúrgia Moisès Maicas, “No morim, ens maten”, dies 13 i 14 d’abril. Aquest espectacle del Grup de Teatre La Palmera i dirigit per Carles Maicas, tracta la violència masclista.