Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La tercera edició de la Llançadora posa l'accent en els projectes nascuts o vinculats als barris

Escoltar

La tercera edició de la Llançadora posa l'accent en els projectes nascuts o vinculats als barris

Entre el 12 i el 19 de març se celebraran tres sessions informatives

La nova edició de la Llançadora de projectes d’economia social i solidària posarà l’accent en aquelles iniciatives de negoci que neixin o estiguin vinculades als barris. Aquest projecte, que se celebra per tercer any consecutiu, pretén oferir acompanyament a projectes col·lectius basats en lògiques de col·laboració i amb valors de l’economia social i solidària, oferint eines pràctiques i assessorament col·laboratiu que garanteixi l’acceleració de la seva viabilitat i la creació d’ocupació de qualitat.

 


La Llançadora s’emmarca dins el programa FESS Mataró -Facilitem l’Economia Social i Solidària a Mataró- de l’Ajuntament i el seu objectiu és acollir i enfortir projectes d’economia social del territori que actualment es troben en fase embrionària. Col·laborant amb Tàndem Social, l’Ajuntament de Mataró ofereix a aquests emprenedors la formació, les eines i l’acompanyament personalitzat necessari perquè les seves iniciatives esdevinguin experiències d’èxit.

 


L’objectiu és accelerar els projectes d’economia social i solidària detectats, oferint-los suport d’alt valor afegit i diferenciat a l’oferta existent per promoure la creació d’ocupació estable i de qualitat al territori. En aquesta tercera edició, la voluntat és posar el focus a poder donar resposta a les iniciatives engegades als barris i amb elements potencials a desenvolupar, però que actualment no disposen de recursos tècnics ni visió global per definir el model de projecte.

 


La Llançadora consta de diverses fases i totes elles es realitzen de maig a desembre de 2018. La sol·licitud de participació es pot fer fins al 9 d’abril.

 


Per tal d’explicar els detalls d’aquesta nova edició de la Llançadora, s’han previst tres sessions informatives:

 


-Dilluns 12 de març a les 10 h al Centre Cívic Rocafonda (carrer de Santiago Rusiñol, 23)


-Dimecres 14 de març a les 17 h al Cafè de Mar (carrer de Santa Rita, 1)


-Dilluns 19 de març a les 10.30 h al Centre Cívic Espai Gatassa (carrer de Josep Montserrat, 1)






La Llançadora


La Llançadora de projectes d’economia social i solidària als barris forma part del projecte “Innovació social a Mataró: nou motor de desenvolupament econòmic”, emmarcat en el Programa de Projectes Innovadors i Experimentals del Servei d’Ocupació de Catalunya. També en formen part dos projectes més: “Impuls de l’economia circular a Mataró” i “Innovació social al turisme”. Aquests tres projectes, liderats per la Direcció d’Ocupació i Promoció Econòmica, pretenen contribuir a la recuperació econòmica i a la promoció de la ciutat, objectius recollits al Pla de Mandat 2016-2019.

 


Segons l’informe d’avaluació final de la segona edició de la Llançadora, el conjunt dels 6 projectes participants preveuen una facturació total de 195.000 € (representant un promig de 32.583 € per projecte i un increment del 54 % respecte el que facturaven abans d’iniciar la Llançadora); la generació de 12 llocs de treball (promig de 2 llocs per projecte) i l’atenció a un total de 2.510 persones (promig de 418 persones per projecte).