Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La urbanització de la plaça de Joan XXIII s'inaugura amb un taller de circ i un espectacle d'animació infantil

Escoltar

La urbanització de la plaça de Joan XXIII s'inaugura amb un taller de circ i un espectacle d'animació infantil

L'actuació està emmarcada en la Llei de barris a l'àmbit de Rocafonda-El Palau-Escorxador

L’alcalde, David Bote, va presidir ahir diumenge la inauguració de la plaça de Joan XXIII i la reurbanització dels carrers de Joan Miró i de Mèxic. A l’acte també hi va assistir el regidor de Serveis Centrals, Seguretat i Bon Govern i president del Consell Territorial de Rocafonda-El Palau-Escorxador, Juan Carlos Jerez. 

 


Durant la inauguració es van celebrar tallers de circ organitzats per la companyia Cronopis; una xocolatada infantil i també un espectacle d’animació infantil a càrrec de Jaume Ibars.

 


Les obres d’urbanització de la plaça de Joan XXIII són una de les actuacions emmarcades en la Llei de barris a l’àmbit de Rocafonda-El Palau-Escorxador. Els treballs també han contemplat la urbanització dels carrers de Mèxic i de Joan Miró en els trams que envolten la plaça, així com l’actuació als altres carrers perimetrals, de Martin Luther King i dels Músics Cassadó.

 


S’ha actuat en una superfície de 3.240 m² i s’ha integrat a la plaça el carrer de Martin Luther King. L’espai verd s’ha fet més permeable amb l’eliminació dels murs perimetrals i la formació d’una graderia que fa funcions de banc a la banda de dalt, on el desnivell es resol també amb rampes i escales. La vorera del carrer de Mèxic en el tram de la plaça ha doblat la seva amplada (d’1,5 a 3 m) i també s’ha ampliat la vorera del carrer dels Músics Cassadó que limita amb la zona verda. A la banda inferior, la plaça queda integrada amb el carrer de Joan Miró, amb accés a peu pla.

 


A la part central de la plaça s’ha instal•lat una àrea de jocs infantils, adaptats per a infants amb diversitat funcional i inspirats en l’estil pictòric de Joan Miró, pintor català que dona nom al carrer situat a la part inferior de la zona verda. Els elements de joc se situen en dues àrees amb paviment tècnic de cautxú de diferent color (groc, blau i vermell). S’hi ha instal•lat una estructura de joc per a infants de més de 6 anys, un girador i tres molles –dues individuals i una de balancí–, per a nens i nenes a partir de 2 anys.

 


Les obres d’urbanització de la plaça i instal·lació dels jocs infantils han tingut un cost total de 414.016,07 €, dels quals l’Ajuntament n’ha aportat 277.479,22 €. Els 136.536,85 € restants els ha aportat la Generalitat a través de la subvenció de la Llei de barris.

 


La urbanització de la plaça de Joan XXIII és una de les inversions del Projecte d’intervenció integral de Rocafonda-El Palau-Escorxador, subvencionat per la Llei de barris de la Generalitat, que havien quedat pendents per la manca de capacitat per invertir dels darrers anys. L’Ajuntament també té en execució les obres d’urbanització de la ronda de Miguel de Cervantes, ajuts a la rehabilitació d’habitatges i diferents programes socials.