Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament condemna l'agressió sexual a una veïna de Mataró

Escoltar

L'Ajuntament condemna l'agressió sexual a una veïna de Mataró

Teixit de Dones ha convocat una manifestació unitària contra la violència masclista per aquest dijous 11 de gener a les 19.30 h davant de l'Ajuntament



L’Ajuntament de Mataró rebutja l’agressió sexual que va patir una veïna del municipi el passat 28 de desembre a Sant Andreu de Llavaneres, a la qual està donant suport i assessorament a través dels serveis pertinents. L’Ajuntament també estudia la possibilitat de personar-se com a acusació popular en la causa. El comunicat de condemna dels fets s’ha fet arribar a tots els grups municipals perquè s’hi sumin.





El text íntegre és el següent:




"Davant la brutal agressió que va patir una veïna de la nostra ciutat el passat 28 de desembre, l’Ajuntament de Mataró vol manifestar el rebuig i condemna més absoluta contra aquest fet.

 


Les agressions sexuals són una violació dels drets humans fonamentals i un atemptat contra la llibertat i la dignitat de les persones.

 


És alhora un delicte i un greu problema social i polític. La violència sexual és una forma de violència masclista que ens afecta a tota la ciutadania.

 


Les agressions sexuals són una de les violències masclistes que es donen a l’àmbit social, comunitari i familiar tal i com recull la Llei 5/2008 del Dret de les dones a eradicar la violència masclista i que presenten diferents manifestacions.

 


Ja siguin denunciades o silenciades, condemnades per la seva brutalitat o socialment tolerades, les formes de violència sexual, les agressions, l'abús i l'assetjament, són fruit del desig d'exercir el poder, la dominació, el control sobre una dona, per la qual cosa és imprescindible que les mesures per eradicar el fenomen incideixen sobre l'arrel: el patriarcat i la seva expressió més visible, el masclisme.

 


Per això, cal posar sobre la taula la realitat de la violència sexual amb què convivim. És imprescindible alçar la veu d'alarma, tant a les institucions com al carrer, davant les greus conseqüències socials i humanes que pren la violència masclista.

 


Per denunciar aquesta i totes les formes que pren el patriarcat contra les dones, es crida a la ciutadania a participar en la manifestació unitària contra la violència masclista convocada per Teixit de Dones dijous dia 11 de gener a les 19.30 h davant de l’Ajuntament.”