Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament, el TecnoCampus i Som Mobilitat desafien els joves a innovar en l'àmbit de la mobilitat sostenible

Escoltar

L'Ajuntament, el TecnoCampus i Som Mobilitat desafien els joves a innovar en l'àmbit de la mobilitat sostenible

La segona edició de la Som Hackathon tindrà lloc els dies 2,3 i 4 de febrer



L’Ajuntament, el TecnoCampus i la cooperativa Som Mobilitat organitzen per segon any una “hackathon” centrada en la mobilitat sostenible, que se celebrarà els propers 2, 3 i 4 de febrer. La iniciativa neix amb la voluntat de generar propostes innovadores per a la ciutat de Mataró que abordin els reptes estratègics que planteja la mobilitat sostenible, des de l’àmbit de l’economia col·laborativa i el foment del bé comú. 

 


Una “hackathon” és un esdeveniment creatiu i formatiu on es reuneixen estudiants de diferents àmbits de coneixement per abordar, conjuntament i organitzats en equips multidisciplinaris, un repte plantejat per l’organització. Aquestes solucions poden ser diverses, però sempre estan relacionades amb el sector tecnològic. En el cas de la Som Hackathon, la proposta guanyadora s’endurà un premi de 2.000 euros i hi haurà dos accèssits de 500 euros per al segon i tercer projecte. Els premis estan subvencionats per l'Ajuntament.

 


La iniciativa reunirà al TecnoCampus estudiants d’universitats de tot Catalunya, de segon de batxillerat científic-tecnològic i de cicles formatius de grau superior. Desenvolupar aplicacions multiplataforma, aplicacions web o administrar sistemes informàtics en xarxa són algunes de les funcions que caldran per resoldre el repte que plantejarà l’organització.

 


La Som Hackathon és una activitat que s’emmarca dins del campus emprenedor del TecnoCampus, un dels tres pilars del model educatiu. A l’edició de l’any passat hi van participar una cinquantena d'estudiants i una quinzena de mentors provinents de diferents branques de coneixement.