Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament requereix a la Generalitat 5,1 milions d'euros pendents del finançament de les escoles bressol municipals

Escoltar

L'Ajuntament requereix a la Generalitat 5,1 milions d'euros pendents del finançament de les escoles bressol municipals

En cas que el Departament d'Ensenyament no aboni el pagament de manera immediata, l'Ajuntament procedirà a interposar una demanda davant el TSJC

L’Ajuntament requerirà al Departament d’Ensenyament de la Generalitat que faci efectiu de manera immediata el pagament dels 5.163.600 milions d’euros pendents -més els interessos legals que pertoquin- relatiu al cofinançament de les nou escoles bressol municipals. 

 


Aquest requeriment es fa amb caràcter previ a la interposició d’un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per aconseguir que la Generalitat compleixi amb la seva obligació legal de cofinançament corresponent al curs 2012-2013 fins al 2016-2017.

 


El Ple del 18 de gener va aprovar per unanimitat una Proposta de resolució presentada pel grup municipal del PP amb el suport d’ICV-EUiA, C’s i VOLEMataró per tal que els serveis jurídics iniciessin els tràmits necessaris per presentar la demanda contra el Departament d’Ensenyament i rescabalar l’Ajuntament dels incompliments sobre el finançament de les escoles bressol municipals.

 




Antecedents


Des del curs 2005-2006 fins al curs 2008-2009, la Generalitat feia una aportació econòmica de 1.800 € per alumne, tal com es recollia a l’acord signat per ampliar l’escolarització a la població de 0 a 2 anys del municipi, projecte impulsat pel Departament d’Ensenyament.

 


A partir del curs 2009-2010 i fins el curs 2011-2012, Ajuntament i Departament d’Ensenyament signaven anualment convenis de col•laboració en els quals es reconeixia una aportació de 1.800 € per alumne destinada a finançar el cost del servei d’ensenyament a les llars d’infants. Aquest acord es va modificar i, en el curs 2011-2012, l’aportació de la Generalitat va ser de 1.300 € per alumne.

 


Des del període 2012-2013, el Departament d’Ensenyament no ha ofert la signatura de cap altre conveni amb l’Ajuntament de Mataró, ni tampoc s’ha fet efectiva cap més contribució econòmica per finançar el servei del primer cicle d’ensenyament. Aquesta falta d’aportació per part del Departament d’Ensenyament ha significat un dèficit per a l’Ajuntament de Mataró que, a dia d’avui, ja ascendeix fins a 5.163.600 €, a raó de 1.300 € per alumne.