Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde visita la darrera fase de les obres de rehabilitació del Cementiri dels Caputxins

Escoltar

L'alcalde visita la darrera fase de les obres de rehabilitació del Cementiri dels Caputxins

Aquest any s'ha actuat principalment als pòrtics i la Capella

L’alcalde, David Bote, i el regidor d'Espais Públics, Miquel Ángel Vadell, han visitat aquest matí les darreres obres de rehabilitació efectuades al Cementiri dels Caputxins, que en aquesta fase han afectat principalment als pòrtics i la capella d’aquest equipament funerari amb 200 anys d’història. A la visita també hi ha assistit el gerent de Cementiris Metropolitans, CGC SL, Joan Hans.


 

Les obres, corresponents a la fase final de curt i mig termini del Pla de rehabilitació del Cementiri dels Caputxins, van a càrrec de la concessionària dels cementiris municipals, Cementiris Metropolitans CGC SL. Al 2017 es va refer l’escalinata principal. Entre les obres de reforma de l’escalinata i les realitzades al 2018 s’han invertit 607.621,71 € (IVA inclòs). Els treballs es van adjudicar a Eurocatalana Obres i Serveis SL.

 

 

Els treballs efectuats durant aquest any s’han centrat principalment en l’arranjament i impermeabilització dels pòrtics est i oest i de la cúpula de la Capella. En concret, en els pòrtics s’han reforçat jàsseres de sustentació de les voltes que presentaven fissures; s’han refet els arrebossats i pintat les parets i les voltes; s’ha impermeabilitzat la coberta i s’ha pintat la façana dels mateixos; i se’ls ha fet una base de formigó i un nou paviment amb peces de granit. A la Capella s’ha pintat l’interior i exterior de la cúpula, s’ha impermeabilitzat i s’ha repassat la coberta.   


 

També s’han fet la impermeabilització i acabats de les illes de nínxols 1RA i 2NA. Al sector de la primera ampliació de llevant del cementiri s’ha fet el drenatge del paviment de terra i s’ha instal·lat una nova font.

 

 

 

Conjunt neoclàssic


 

El Cementiri dels Caputxins és el conjunt neoclàssic més important de la ciutat, un museu a l’aire lliure que, entre sepultures, panteons, mausoleus i escultures funeràries explica 200 anys de la història de Mataró. En aquest espai hi reposen les restes d’algunes de les personalitats més rellevants, com l’impulsor del primer ferrocarril, Miquel Biada; l’arquitecte, polític i historiador, Josep Puig i Cadafalch; el sindicalista Joan Peiró; els artistes Jaume i Jordi Arenas; l’arqueòleg Marià Ribas, el poeta Josep Punsola o el cantant Pere Pubill Calaf “Peret”, entre molts d’altres.