Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Festes de l’Aplec de Sant Simó reivindiquen el passat mariner del barri de l’Havana

Escoltar

Les Festes de l’Aplec de Sant Simó reivindiquen el passat mariner del barri de l’Havana

Fins al 29 d’octubre hi haurà prop de 40 activitats diverses per a petits i grans



El dia 14 d’octubre van començar les Festes de l’Aplec de Sant Simó que fins al 29 d’octubre ofereixen una quarantena d’activitats de tota mena i que reivindiquen el passat mariner del barri de l’Havana. D’entre els actes hi destaca el ball de pescadors, el concert d’havaneres i una cantada de cançons marineres. El 28 d’octubre, dia del sant patró, la Família Robafaves i l’Àliga de Mataró participaran en les festes. 


 


L’activitat, que es concentra en dos caps de setmana, ofereix una programació per a tots els gustos. La música, com sempre hi tindrà un paper molt destacat. A l’ermita marinera hi sonarà havaneres amb un dels grups puntals del país, els Port Bo, música barroca amb el Quartet Barroc de Sant Simó, un combat de glosa o cançó improvisada, però també concerts coral amb els mataronins Agua Viva, la Coral la Perla de l’Havana i la coral de l’Escola Montserrat Solà, entre d’altres, així com el jazz de l’Ohio Big Band de l’Escola de Música El Carreró.


 


Diumenge 28, dia del sant patró, la jornada començarà amb el repic de campanes i la missa de diumenge, abans de donar pas a la cercavila de la Família Robafaves i l’Àliga de Mataró que seran rebuts pels gegants de Sant Simó. Un cop a l’ermita es farà el tradicional ball de pescadors a càrrec de l’Esbart Dansaires d’Iluro. Com mana la tradició el mateix diumenge 28 al voltant de l’ermita hi haurà la venda de sabres, el dolç propi de la diada de Sant Simó, a càrrec de les pastisseries de la ciutat que també oferiran panellets i castanyes.


 


La Xarxa de Biblioteques de Mataró oferiran una hora del conte especial d’ambient mariner a càrrec de Marta Arnaus. Pels petits de la casa hi haurà moltes activitats com és el cas de dos espectacles de màgia, una matinal de jocs infantils i tallers participatius, una tarda de música i animació amb Roger Canals.


 


La festa s’acabarà el dia 29 amb dues cantades de cançons marineres. Primer amb alumnes de l’Escola Anxaneta i després una altra oberta a tothom.