Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Llum verda al Codi de Conducta i Bon Govern

Escoltar

Llum verda al Codi de Conducta i Bon Govern

L'alcalde signa el decret per implementar-lo i convida els regidors a subscriure'l

L’alcalde, David Bote, ha signat avui, dijous 26 d’abril, el decret per implementar el Codi de Conducta i Bon Govern de l’Ajuntament de Mataró i el seu sector públic local. En els propers dies, els regidors de la Corporació rebran la notificació corresponent on se’ls convida a subscriure el document presentat públicament el passat 11 d’abril.

 


El Codi de Conducta i Bon Govern defineix els valors ètics i principis de bon govern, i ha de guiar i fomentar les bones pràctiques i bones conductes dels actors polítics i directius.

 


S’ha elaborat amb aportacions dels grups municipals en el sí de la Comissió Municipal Informativa Especial de Bon Govern, Ètica i Transparència, presidida pel regidor de l’oposició Esteve Martínez, i s’emmarca en la voluntat de fer de l’Ajuntament de Mataró una organització preocupada i preparada per donar resposta als dilemes ètics derivats de l’exercici del poder i pel correcte compliment de les responsabilitats públiques.

 


Inicialment, el document havia estat aprovat per unanimitat dels grups municipals a la comissió específica creada a tal efecte i estava previst que es portés a l’aprovació del Ple ordinari del 12 d’abril, però va ser retirat de l’ordre del dia després que diversos grups de l’oposició es desmarquessin de l’acte de presentació pública. Amb la signatura del decret d’alcaldia es garanteix l’impuls que es volia donar a aquest compromís ètic amb la ciutadania i es proposa als regidors que s’hi sumin voluntàriament. En la notificació s’hi especifica que disposaran del termini d’un mes per fer-ho.