Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Maria Hernández guanya el 17è Premi de Narrativa de Ciència-ficció Manuel de Pedrolo Ciutat de Mataró

Escoltar

Maria Hernández guanya el 17è Premi de Narrativa de Ciència-ficció Manuel de Pedrolo Ciutat de Mataró

L’obra “Òxids sobre òxids” serà publicada per Pagès Editors

 


L’escriptora Maria Hernández Casadesús ha guanyat la nova edició del Premi de novel•la curta de ciència-ficció en llengua catalana Manuel de Pedrolo amb l’obra “Òxids sobre òxids”. El dimecres 26 de setembre a la Biblioteca Pompeu Fabra es va celebrar el lliurament del premi amb un acte que va començar amb una taula rodona i col·loqui amb la presència dels darrers guanyadors del premi, abans de conèixer el nom de la guanyadora de la present edició. El premi vol estendre l’ús de la llengua catalana en el gènere literari Ciència-ficció i apropar-lo a un públic més ampli.


 


El jurat del premi està format per membres de la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia, un representant de l’editorial Pagès Editors i membres del grup organitzador de les Trobades de Ciència-Ficció de Mataró.


 


El premi, organitzat per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, la Societat Catalana de Ciència-Ficció i la Xarxa de Biblioteques de Mataró està dotat de 3.000 € i inclou una tirada inicial de 1.500 exemplars de l’obra guanyadora, la qual formarà part de la col·lecció de Ciència - Ficció de Pagès Editors.




Maria Hernández


Nascuda a Barcelona l’any 1975, la guanyadora del Premi Manuel de Pedrolo és enginyera de professió. Reconeix que llegir sempre ha sigut una de les seves passions. Novel·les, sobretot.

Alumna dels cursos d’escriptura de l’Ateneu Barcelonès, “Òxids sobre òxids” és la seva primera obra i confessa que va sortir sense tenir-ne la temàtica gaire premeditada d’abans. Gairebé sense adonar-se’n es va trobar movent-se en el terreny de la novel·la psicològica.




Posteriorment ha escrit una altra novel•la, “Cruïlles”, un apropament a la novel·la negra i detectivesca que publicarà amb l’editorial Pagès el 2020.