Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull l'assemblea anual de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya

Escoltar

Mataró acull l'assemblea anual de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya

La ciutat està adherida a la XATIC des de juliol de 2017L’alcalde, David Bote, i la regidora d’Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura, Núria Moreno han assistit aquest migdia a l’assemblea anual de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) que s’ha celebrat a Can Marfà-Gènere de Punt-Museu de Mataró. La trobada ha aplegat una vintena de representants polítics dels municipis que formen part d’aquesta xarxa a la qual Mataró es va adherir el juliol de 2017. L’assemblea d’avui ha estat el primer acte formal en què hi ha pres part la ciutat. 

 


L’assemblea ha aprovat per unanimitat el nomenament de l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, com a president de la XATIC i el d’Amadeu Aguado com a vicepresident. També s’ha aprovat el pressupost per al 2018, s’ha presentat la memòria de l’exercici 2017 i, un cop feta la valoració de la Setmana del Turisme Industrial de Catalunya 2017, s’ha fet la proposta per a la realització de l’edició 2018.

 


Prèviament a la celebració de l’assemblea anual, els participants han fet la ruta guiada “Vapors, fàbriques i cooperatives del Mataró industrial”, que els ha permès conèixer el patrimoni industrial de la ciutat, entre el qual hi destaca Can Marfà i la Nau Gaudí.
La XATIC


Creada l’any 2006 i amb seu a Terrassa, la XATIC agrupa 27 municipis que tenen en comú un important i variat llegat industrial que permet conèixer a fons la revolució industrial i la transformació del territori i de la societat de la Catalunya contemporània.

 


Actualment el Club XATIC compta amb més de 6.800 socis i promou l’oferta de turisme industrial més àmplia de Catalunya: museus, centres d’interpretació, antigues fàbriques o mines, i recentment ha incorporat també la línia d’indústria viva adreçada a posar en valor les activitats industrials actives com a recurs turístic. La XATIC compta amb 1,68 milions de visitants anuals, més de 2.000 activitats organitzades anualment i 76 museus, centres d’interpretació i empreses participants.