Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP) amb diferents actes

Escoltar

Mataró celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP) amb diferents actes

Alumnes de l’Escola Cor de Maria Mataró han llegit un manifest a l’Ajuntament

Mataró celebra, avui 30 de gener, el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP) quan es commemora la mort de Mahatma Gandhi. Aquest 2018, un total de 14 centres escolars de la ciutat han organitzat activitats per treballar sobre la importància de resoldre els conflictes per la via del diàleg i la mediació, així com fer de la no violència una forma de lluita contra la injustícia.
L’alcalde, David Bote, i el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, han assistit avui a l’acte organitzat per l’Escola Pia Santa Anna que treballa durant tot el curs la pau sota el lema “Cinc sentit per la pau”. A la plaça de Santa Anna s’han reunit prop dels 2.600 alumnes d’aquest centre escolar per celebrar aquesta diada amb música i activitats que han treballat en totes les etapes educatives.
A continuació, alumnes de l’Escola Cor de Maria Mataró, un nen de P3, el conseller de 6è de primària en el Consell d’Infants i un alumne de 4t d’ESO, han anat al Saló de Sessions de l’Ajuntament per explicar al regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, i a l’alcalde, David Bote, les activitats que han fet per aquesta diada i han llegit el manifest elaborat entre tots els centres educatius que formen part del Consell d’Infants.
Enguany, les escoles que han participat en la jornada han estat: Àngela Bransuela; Antonio Machado; Anxaneta; Camí del Cros; Camí del Mig; Cor de Maria; La Llàntia; Meritxell; Montserrat Solà; Escola Pia Santa Anna; Tomàs Viñas; Torre Llauder, Josep Montserrat i Vista Alegre. Els centres educatius, en el
La jornada educativa DENIP va ser creada l’any 1964 i és una iniciativa pionera, no estatal, no governamental, no oficial, independent, lliure i voluntària d’educació no violenta i pacificadora.