Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia posant l’accent en les persones transgènere

Escoltar

Mataró celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia posant l’accent en les persones transgènere

Una hora del conte especial, una conferència i una obra de teatre per arribar a tota la ciutadania

El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia i Mataró ha organitzat tres activitats diferents amb la intenció d’arribar al major nombre de persones: una hora del conte sobre la diversitat afectivosexual i de gènere, una conferència sobre la infància trans i un espectacle teatral. Aquest és el segon any consecutiu que Mataró celebra aquesta diada amb l’objectiu de reflexionar sobre el tema, afavorir el dret a la igualtat i a la no discriminació per motius d’orientació sexual i identitat o expressió de gènere i promoure que es pugui viure la diversitat afectiva i sexual en plena llibertat.




La primera de les activitats arriba el dimarts 15 de maig, a les 18 h, a la Biblioteca Pompeu Fabra on l’activitat setmanal de l’Hora del Conte s’ha pensat amb la tria d’una història que expliqui als infants la diversitat afectivosexual i de gènere.




El dijous 17 de maig, a les 18.30 h, es portarà a terme la conferència “Sota quin paradigma entenem la infància trans?” a càrrec de Cristina Garaizabal, psicòloga clínica, experta en diversitat sexual i de gènere. La xerrada es farà al Centre Cívic Pla d’en Boet, l’entrada és gratuïta però amb inscripcions prèvies al cird@ajmataro.cat. Les famílies amb infants disposaran de servei de cura d’infants amb aquesta inscripció prèvia.




El diumenge 27 de maig, a les 18.30 h, el Teatre Monumental acollirà l’espectacle teatral “Limbo”, una reflexió sobre la realitat de les persones transgènere. L’espectador compartirà l’univers de l’Albert (que abans va ser la Berta) des de la zona d’espera d’un aeroport, on ha estat confinat a causa de la seva condició sexual. Les entrades tenen un cost de 5 € que es destinaran al projecte Oasis, colònies d’apoderament per adolescents LGTB.






Totes i Tots som Mataró




Actualment Mataró està portant a terme un diagnòstic per saber quina és la situació de partida per dissenyar les actuacions que l’Ajuntament haurà de portar a terme en els propers quatre anys per desenvolupar i desplegar la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. També per aconseguir una ciutat lliure d’homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia.




Per recopilar el màxim de dades i la informació necessària s’ha desplegat la campanya “Totes i Totes som Mataró” que també ha de servir per donar visibilitat a la temàtica. La campanya fa una crida a la participació amb la possibilitat de respondre un qüestionari obert a la ciutadania en general i també un destinat al personal municipal de l’Ajuntament de Mataró.