Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Internacional de la Dansa amb una marató de dansa a diferents punts de la ciutat

Escoltar

Mataró celebra el Dia Internacional de la Dansa amb una marató de dansa a diferents punts de la ciutat

El dia 29 d’abril es farà el “29 és dansa” i el dia 1 de maig es veurà el resultat del projecte “Mediterrània”



El dia Internacional de la Dansa va ser creat l'any 1982 pel Comitè Internacional de la Dansa de la UNESCO. Mataró se suma a l’efemèride acostant la dansa als diferents públics. Els dies 29 d’abril i 1 de maig es convidarà a petits i grans a ballar i a descobrir el que es pot experimentar amb el moviment del propi cos. El dia 29 es farà la cinquena edició del “29 és dansa”, que organitzen el Col·lectiu Dans Invitro i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, i que planteja una marató de prop de 12 hores de dansa a diferents punts de la ciutat i prenent diferents formes. La celebració s’acabarà el dia 1 de maig amb la presentació pública de l’espectacle “Mediterrània”, un projecte de la Xarxa Transversal, fruit d’un procés creatiu que ha comptat amb la participació d’homes i dones de Mataró de més de 40 anys. 




El dia 29 d’abril és pròpiament el Dia Internacional de la Dansa. L’activitat del “29 és dansa” començarà ja al mati amb l’activitat “Em balles?”, convidant a la gent a ballar a diversos punts de la ciutat. A les 11 h serà el moment de “Bellànima”, un taller de treball corporal on experimentar, expressar i compartir a través del moviment i l’expressió adreçat a la tercera edat.

Anirà a càrrec de Bellànima i comptarà amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música de Mataró. A partir de els 12 h es faran classes obertes de ball i dansa al Pati del Cafè Nou a càrrec de les escoles de dansa de la ciutat que convidaran a tastar diversos estils de dansa.




L’activitat continuarà a la tarda i a partir de les 18 h s’oferiran càpsules de dansa o mostra de coreografies curtes a la plaça de Santa Anna. Tot seguit, cap a les 19 h la mateixa plaça s’omplirà de swing a càrrec de Healt&Dance – Laura Llacuna. Canviant d’espai i tornant al Pati del Cafè Nou, a les 20 h es podrà veure l’espectacle “Òxid” de Nora Baylach i Raul Lorenzo, abans de donar pas a la lectura del manifest i una jam session de música i dansa per acabar la festa.




Per altre cantó el dia 1 de maig, a la platja de Pequín, al costat del Port de Mataró Central es presentarà en públic l’espectacle “Mediterrània” que forma part dels projectes del Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals. Guiats per el Colectivo Lamajara, el projecte reflexiona sobre la influència de la mar Mediterrània en els aspectes culturals de la seva gent. Homes i dones de més de quaranta anys de Mataró han participat d’aquest procés creatiu de dansa que mostra la mar com a mitjà transmissor de civilitzacions.