Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra la segona Trobada d’Entitats de Lleure sota el lema “Teixim el lleure a Mataró"

Escoltar

Mataró celebra la segona Trobada d’Entitats de Lleure sota el lema “Teixim el lleure a Mataró"

Es farà el 7 d’abril a la plaça de l’Ajuntament amb la participació dels esplais i agrupaments escoltes de la ciutat

La segona Trobada d’Entitats de Lleure de Mataró se celebra el proper dissabte 7 d’abril, a la plaça de l’Ajuntament, amb un acte festiu obert a tota la ciutadania sota el lema “Teixim el lleure a Mataró”. 
La trobada està organitzada per la Taula d’Entitats de Lleure de Mataró, que aplega tots els esplais i agrupaments escoltes de la ciutat, i compta amb el suport del Servei d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Mataró. L’acte s’ha gestat a partir de la col·laboració entre les diverses entitats i la d’enguany és la segona edició, després que l’any passat es celebrés la primera trobada d’entitats de lleure educatiu de la ciutat.
La tarda del dissabte 7 d’abril començarà amb diverses activitats, que es realitzaran en diferents indrets de la ciutat i en les que cada esplai o agrupament compartirà una estona de joc amb una altra entitat i amb aquells infants i joves que ho desitgin. En concret, es realitzaran activitats al Casal de Barri Les Esmandies, al Parc Central Nou, al Casal Social Casa de la Palmera i al Pati del Cafè Nou.
Tot seguit, a les 17.30 h, totes les entitats i persones participants es trobaran a la plaça de l’Ajuntament, on a les 18 h hi ha prevista la lectura d’un manifest per part de les entitats organitzadores per ressaltar el treball d’educació en el lleure que setmana rere setmana duen a terme a la ciutat. Finalment, l’acte es clourà amb un concert del grup El Gripau Blau, que presentaran el seu espectacle “Mou-te al màxim amb el Gripau”.


La Taula d'Entitats de Lleure


 


Des que l’any 2015 es va constituir la Taula, aquest espai de treball i d’intercanvi entre les diferents entitats que en formen part ha servit per augmentar el coneixement i l’estructuració interna d’aquest sector associatiu i per millorar la preparació de les persones voluntàries que en formen part, a partir de diverses accions formatives programades pel Servei d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Mataró.
Formen part de la Taula d’Entitats de Lleure les següents 12 entitats: l’Agrupament Escolta Antoni Comas; l’Agrupament Escolta Arrels; l’Agrupament Escolta La Soca; l’Associació de Lleure i Cultura Enlleura’t; l’Associació Esplai Rabadà; l’Associació Infantil i Juvenil Pampayuga; l’Associació Juvenil Grup d’Esplai La Tribu; l’Associació Juvenil Mà Oberta - Cor Obert; l’Esplai CRAJEC de Creu Roja Mataró; l’Esplai Garbí; l’Esplai Olla de Grills i el Grup d’Esplai L’Erol.
Mataró compta amb un ric teixit associatiu en l’àmbit de l’educació en el lleure, conformat per 12 entitats que apleguen prop de 250 persones voluntàries que cada cap de setmana realitzen activitats per a més de 1.000 infants, adolescents i joves amb una intencionalitat pedagògica fora del currículum escolar i de l'àmbit familiar, que els ajuden a adquirir competències i habilitats socials, fent-los protagonistes de la seva pròpia vida i actius i participatius socialment.