Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra per segon any consecutiu el Dia Internacional de la llengua materna

Escoltar

Mataró celebra per segon any consecutiu el Dia Internacional de la llengua materna

Del 12 de febrer a l’1 de març hi haurà diferents actuacions per fer visible la realitat lingüística de la ciutat

Mataró celebrarà, per segon any consecutiu, el Dia Internacional de la Llengua Materna amb un programa d’activitats que comença el 12 de febrer i s’allarga fins a l’1 de març. A Mataró hi viuen persones de més de 100 nacionalitats que parlen més de 120 llengües diferents. 


La UNESCO va declarar l’any 2000 aquest dia internacional en record i commemoració de la mort d’estudiants que es manifestaven l’any 1952 a Dhaka (Paquistan) en defensa de la seva llengua materna, el bangla. El 21 de febrer és el Dia Internacional de la Llengua Materna.


Festival Diversita't
El diumenge 25 de febrer està previst que se celebri el Festival Diversita’t amb poemes, contes, cançons i danses d’arrel i d’arreu. L’acte es farà al Casal l’Aliança, a les 18.30 h, amb el sistema de taquilla inversa. És un acte organitzat per Coral Primavera per la Pau i Esperanto.cat amb direcció d’Enric Domingo i presentat i conduït per Oriol de Balanzó i Ma Lluïsa Aranaz.
Entre la programació també hi ha l’acte “Llengua i identitat. La importància de la llengua de casa” que es farà a la Biblioteca Pompeu Fabra, el 21 de febrer, a partir de les 18.30 h, amb una taula rodona i una visita guiada a l’exposició “Les llengües dels catalans. Les llengües de Mataró”. Aquesta mostra es pot veure del 12 al 25 de febrer.
Tallers a les biblioteques, hores del conte especials, activitats als centres educatius, la gimcana lingüística CNL-EOI, els aparadors culturals a biblioteques i llibreries de la ciutat són algunes de les activitats que s’ha programat amb l’objectiu de mostrar la diversitat lingüística que hi ha a la ciutat.