Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró commemora el Dia Internacional contra la Violència Vers les Dones amb una vintena d’activitats

Escoltar

Mataró commemora el Dia Internacional contra la Violència Vers les Dones amb una vintena d’activitats

L’acte central serà el diumenge 25 de novembre, a les 12h, davant de l’Ajuntament



El 25 de novembre és el Dia Internacional contra la Violència Vers les Dones i l’Ajuntament de Mataró ha programat una vintena d’activitats que conviden a la reflexió, altres són educatives i d’altres de caire reivindicatiu perquè la violència de gènere és un problema que afecta tota la societat. L’acte central és el diumenge 25 de novembre, a les 12h, davant de l’Ajuntament de Mataró on es farà una lectura de poemes, una acció de carrer en record a les dones assassinades per violència masclista i la lectura del manifest. 




El programa recull un gran ventall d’activitats que les entitats que formen part del Consell d’Igualtat Dona-Home, juntament amb el Servei d’Igualtat i Ciutadania, han programat per sensibilitzar sobre el tema i fer visible aquest greu problema.




A banda d’aquestes activitats concentrades en el mes de novembre, durant tot el curs escolar hi ha un seguit de tallers que es poden realitzar a demanda dels centres o entitats interessades.




Les violències masclistes són fruit d’un sistema de relacions patriarcals i heteronormatiu i, per tant, no són actes aïllats que afectin una persona o a un grup específic, afecten a tots i totes i s’ha d’actuar col•lectivament.






Presentació Protocol als espais públics d'oci




En el programa també s’inclou la jornada “Les violències masclistes als espais públics d’oci” que es farà el dijous 22 de novembre, durant tot el matí, al Centre Cívic Pla d’en Boet. En el transcurs de la jornada es presentarà el Protocol d’actuació davant les agressions sexistes i sexuals als espais públics d’oci a Mataró i es reflexionarà al voltant del tema.




El Protocol ha estat elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona i també s’ha comptat amb l’Associació Creación Positiva per a la seva realització i la participació dels diferents agents que a la ciutat tenen relació amb el tema: diferents serveis municipals, cossos de seguretat, àmbit sanitari, sindicats, serveis d’atenció especialitzada i representació de la ciutadania.