Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró commemora el Dia Internacional de les Dones amb una conferència institucional i un debat feminista

Escoltar

Mataró commemora el Dia Internacional de les Dones amb una conferència institucional i un debat feminista

La historiadora Margarida Colomer oferirà una ponència sobre la història del feminisme a Mataró el proper 8 de març a les 19.30 h

Mataró celebrarà per primera vegada un acte acadèmic institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones. La ponència tindrà lloc dijous 8 de març a les 19.30 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament i anirà a càrrec de la historiadora i professora d’Història Margarida Colomer. Sota el títol “La lluita de les dones pels drets de ciutadania”, Colomer oferirà una conferència sobre la història del feminisme a Mataró.



Nascuda l’any 1944 a Vilassar de Mar, Margarida Colomer va viure des de petita a Mataró i més tard es va traslladar a Argentona, on viu actualment. Ha estudiat magisteri i és llicenciada en història per la UAB. És professora de ciències socials i historiadora especialitzada en la història contemporània de la comarca del Maresme. Ha estudiat entre altres el moviment cooperatiu i la lluita obrera, especialment la de les dones. L’octubre del 2003, va guanyar el Premi Memorial Estrella Casas i Costa, atorgat per l’Institut de Ciències Socials d’Educació de la Universitat de Barcelona i la Fundació Estrella Casas i Costa. És autora de diversos articles, comunicacions i llibres, entre els quals hi ha “Cooperativisme i Moviment Obrer: l’exemple de la cooperativa del vidre de Mataró 1920-1944” (1986), “La Guerra Civil a Mataró 1936-1939” (2006).



En acabar l’acte, es farà la lectura del Manifest institucional. 






Jornada de debat feminista



Divendres 9 de març, i també emmarcat en el Dia Internacional de les Dones, Cafè de Mar acollirà de 10 a 14 h una jornada de reflexió i debat entorn el feminisme. L’escriptora Bel Olid oferirà la conferència “Feminismes” i, tot seguit, se celebraran dues taules rodones que comptaran amb la participació d’expertes de diferents àmbits i representants del món local. La cloenda inclourà un vermut musical a càrrec d’Edurne Vega.