Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró commemora el Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat

Escoltar

Mataró commemora el Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat

Els actes institucionals són una ofrena floral el 27 de gener i una conferència el 30 de gener

Mataró celebrarà dos actes institucionals amb motiu del Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat. La data escollida, el 27 de gener, és en record de l'alliberament del camp d'extermini d'Auschwitz-Birkenau (Polònia) l'any 1945.
El primer dels actes institucionals és una ofrena floral que es realitzarà el dissabte 27 de gener, a les 12 h, davant el monument “Intolerància”, situat al passeig de Carles Padrós a la confluència amb la plaça dels Drets Humans. L'acte comptarà amb acompanyament musical a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Mataró.
El segon acte és la conferència acadèmica, que tindrà lloc el dimarts 30 de gener, a les 19 h, al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Mataró. Anirà a càrrec de la doctora en Història i vicepresidenta de l'Amical de Mauthausen, Rosa Toran Belver, que impartirà la conferència "Resistència i solidaritat als camps nazis".


Rosa Toran
Rosa Toran (Manresa, 1947) és doctora en Història i professora d'aquesta matèria a l'IES Vilassar de Mar. Ha escrit diversos llibres, en col•laboració amb Cèlia Cañellas, sobre la política municipal durant la Restauració de la Segona República i sobre l'acció política de les dones.
En els darrers anys ha investigat la deportació i la vida als camps nazis, singularment la dels republicans espanyols. Col•labora amb regularitat en premsa i revistes especialitzades sobre aquests temes. Com a membre de l'associació Amical de Mauthausen, ha estat comissària d'exposicions com “Mauthausen, l'univers de l'horror” i “Resistents i deportades”. Ha publicat “Els camps de concentració Nazis” i la biografia de Joan de Diego.