Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró disposa d’una oferta de Formació Professional (FP) de 44 graus formatius de 24 famílies professionals

Escoltar

Mataró disposa d’una oferta de Formació Professional (FP) de 44 graus formatius de 24 famílies professionals

Aquest curs 2018-2019 han iniciat graus de formació professional 2.719 alumnes



El regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, ha presentat les principals novetats i les xifres de matriculació a Mataró dels estudis de Formació Professional (FP) del curs 2018-2019. Les dades es van donar a conèixer en el Consell de la Formació Professional de Mataró, celebrat el dimecres 24 d’octubre, un òrgan consultiu i de participació social que es constitueix com a plataforma estable de treball dels diferents agents educatius, socials i econòmics que operen a l’entorn local.



Mataró disposa de 21 formacions de grau mig i de 23 de grau superior, distribuïts en 24 famílies professionals diferents com són sanitat, química, serveis socioculturals, serveis a la comunitat, transport i manteniment de vehicles i administració, entre d’altres. Aquest curs s’han matriculat 2.719 alumnes, en concret 1.193 alumnes a cicles formatius de grau superior i 1.526 a graus mitjans.



Respecte el curs anterior, s’ha produït un increment del 1,53% pel que fa al cicles formatius de grau superior i d’un 2,15% pel que fa als cicles de grau mig. Els centres educatius públics amb oferta de cicles formatius són l’Institut Alexandre Satorras, l’Institut Thos i Codina, l’Institut Puig i Cadafalch i l’Institut Municipal Miquel Biada mentre que els centres educatius concertats amb oferta de FP són l’Escola Freta i l’Escola Pia Santa Anna. 




Novetats curs 2018-2019



Una de les novetats per aquests curs és que un grup d’una quinzena d’alumnes podran fer pràctiques a diferents ciutats europees gràcies a un projecte de mobilitat que es fa amb la col•laboració de la Fundació BCN FP.

A banda d’aquesta novetat, es continua treballant intensament per acostar els centres educatius a les empreses ja sigui amb trobades amb agents socials i econòmics com amb l’elaboració d’estudis de necessitats formatives de les empreses perquè el grau d’inserció laboral s’incrementi cada any.



També està previst celebrar la segona Jornada de promoció de la Formació Professional a la ciutat, l’elaboració d’un vídeo promocional de la formació d’adults i seguir posant l’accent en l’orientació acadèmica per assegurar l’èxit educatiu i reduir les taxes d’abandonament escolar en l’etapa de post-obligatòria.



La Secretaria Tècnica de la FP de l’Ajuntament de Mataró, creada l’octubre del 2017, ha de recolzar el Consell de la FP i impulsar aquestes i d’altres accions per millorar la formació professional a la ciutat.