Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró es dota d’un Pla de millora de l’esport en edat escolar

Escoltar

Mataró es dota d’un Pla de millora de l’esport en edat escolar

Una de les actuacions del pla és la posada en marxa del Club Esport JoveLa regidora d’Esports, Marisa Merchán, i el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, han presentat avui el Pla de millora de l’esport en edat escolar de Mataró. Una de les primeres actuacions que proposa aquest document de treball és la posada en marxa del Club Esport Jove, una oferta adreçada a persones joves, a preus concertats, de diferents esports com són l’escalada, el rem, l’atletisme, el pàdel, i activitats relacionades amb la natació. 
El Pla de millora de l’esport en edat escolar és el resultat d’un diagnòstic que es va realitzar durant el curs 2016-2017 i que va consistir en la realització de 3.500 enquestes entre alumnes de primària i secundària respecte la seva pràctica esportiva. També es van fer tallers participatius amb docents, membres de la Comissió d’Esports i Escola del Consell Municipal d’Esports, tècnics de la Direcció d’Esports i d’altres serveis municipals i visites a totes els espais esportius de les escoles.
Les enquestes han posat de manifest que el 77,1 % dels alumnes de primària fan activitat física i que d’aquests, un 75 % ho fan amb una regularitat d’entre 2 i 4 dies per setmana. Pel que fa als alumnes de secundària, el 69 % assegura que fa activitat física i d’aquests un alt percentatge, un 90 % ho fan de forma regular. Les enquestes també fan referència als Jocs Escolars, organitzats per l’Ajuntament de Mataró amb la col•laboració dels centres educatius de la ciutat i que són la porta d’entrada, en molts casos, a la pràctica esportiva pels infants mataronins. Segons les dades extretes d’aquestes enquestes, el 60,2% dels entrevistats no han participat mai als Jocs Escolars, i un 39,7 % sí que ho han fet.
Entre les accions que el Pla de millora de l’esport en edat escolar que proposa són un seguit d’actuacions vinculades als Jocs Escolars, la major participació i millor difusió d’aquesta oferta.
Aquestes accions són les següents:
- Durant aquest curs, el 2017-2018, l’Ajuntament ha pagat els carnets d’esportista a tots els participants de les escoles de Mataró als Jocs Escolars.
- Contractar una empresa que visiti les escoles que no participen en els Jocs Escolars i les pugui animar a formar part d’aquest projecte de ciutat.
- Millora dels canals de comunicació interns i externs dels Jocs Escolars.
- Posada en marxa de jornades gratuïtes on els infants puguin iniciar-se en esports com handbol i bàsquet. La primera jornada es va fer el 12 de febrer amb la col•laboració de l’Associació Esportiva Pla d’en Boet i el Club Joventut Handbol.
- Facilitar pistes cobertes perquè es puguin recuperar els partits suspesos pel mal temps.
- Millora de les instal·lacions esportives escolars.
- Replantejament de la festa de cloenda i lliurement de les medalles als participants als Jocs Escolars.
Aquestes són algunes de les actuacions que es plantegen vinculades als Jocs Escolars però hi ha d’altres com són millorar l’oferta, en horari lectiu, de la pràctica de vela gràcies a la col•laboració amb el Club Vela Mataró i la seva escola. I una de les actuacions potents d’aquest pla i que va adreçada, en aquest cas, als estudiants de secundària és la creació del Club Esport Jove.


Club Esport Jove
El Club Esport Jove és la suma de tota l’oferta esportiva de lleure que l’Ajuntament ha pogut acordar amb diferents clubs i entitats esportives de la ciutat per poder oferir esports a tota la ciutadania, a preus assequibles que van des dels 16 als 27 €/mes. La inscripció es pot fer online a través d’un espai al web de l’Ajuntament: www.mataro.cat.
Una de les característiques és que l’oferta busca desmarcar-se dels esports amb més participants a la ciutat, com poden ser el futbol i el bàsquet, per intentar arribar al màxim de població. Així doncs, en aquesta primera fase, l’oferta està formada pel rem, l’escalada, el pàdel i el tennis, activitats dirigides de fitness, natació i atletisme.
Aquesta oferta s’ampliarà un cop comenci l’experiència i es tinguin elements de valoració per poder ampliar grups i tipus d’esports.