Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró forma part de la xarxa de municipis que treballen per l’adquisició de drets a l’entorn de la mort digna

Escoltar

Mataró forma part de la xarxa de municipis que treballen per l’adquisició de drets a l’entorn de la mort digna

S’ha editat un tríptic que recull tota la informació sobre el testament vital o document de voluntats anticipades



L’Ajuntament de Mataró va acordar formar part de la xarxa de municipis que treballa per l’adquisició de drets socials i humans a l’entorn de la mort digna en el Ple de maig del 2018, on ICV-EUiA va presentar una Proposta de resolució. Una de les primeres accions que s’han realitzat és un material informatiu que recull la definició del testament vital o Document de Voluntats Anticipades (DVA), el marc legal, i els passos a seguir per presentar el DVA així com les administracions amb competències sobre el tema. 




Aquest resum es pot trobar al web de l’Ajuntament, www.mataro.cat, i en un tríptic. El Document de Voluntats Anticipades (DVA) o testament vital és una declaració en què la persona explica per endavant el tractament mèdic que vol rebre en cas que algun dia una malaltia la incapaciti per expressar-se.




El document descriu les preferències sobre les cures i tractaments que es volen rebre o rebutjar; es pot modificar i no té validesa mentre la persona es pugui expressar. El DVA serveix perquè l’equip sanitari valori les limitacions terapèutiques tenint en compte els desitjos i els valors expressats en el document.




En la informació també es recullen els passos que s’han de seguir per redactar, presentar i validar el DVA.