Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró intensifica la campanya “No” és “No” per la festa major de Les Santes

Escoltar

Mataró intensifica la campanya “No” és “No” per la festa major de Les Santes

Hi haurà cinc punts informatius amb material de suport i també s’han fet sessions formatives





La regidora de Polítiques de Gènere, Marisa Merchán, i la regidora de Cultura, Núria Moreno, han presentat avui la campanya “No” és “No” Cap agressió sexista! en un dels punts informatius que s’instal•laran durant la festa major de Les Santes. Aquesta campanya de prevenció, que va iniciar-se l’any passat per Les Santes, ha continuat durant tot l’any en determinats moments festius com són la Nit de Cap d’Any o Carnestoltes. 



Per unes Santes lliures d’agressions sexistes! i Viu Les Santes amb igualtat són altres lemes d’aquesta campanya que ara s’intensifica i es concreta amb la instal·lació de cinc punts informatius a diferents punts de la ciutat en funció de la programació de la Festa Major.






Calendari




Divendres, 20 de juliol: El punt d’informació de la plaça de Santa Anna estarà obert durant l’assaig dels Capgrossos de Mataró i el posterior concert dels grups Koers + Doctor Prats + Bipolar.




Dimecres, 25 de juliol: Durant aquesta nit hi haurà un punt informatiu a la platja del Callao de les 22h a les 5 h de la matinada quan hi ha la Gira Fricandera. Festa Club 105; una altra a la plaça de Santa Anna, punt on acaba el Desvetllament Bellugós, de les 22h a les 4 h de la matinada i una altra al Parc Central Nou, de les 4 h a les 6 h de la matinada on se celebra la Ruixada.




Dijous, 26 de juliol: El punt informatiu estarà aquesta nit obert, de les 22 h a les 6 h de la matinada, quan se celebra la revetlla de Festa Major.




Divendres, 27 de juliol: Durant la nit del Castell de Focs, el punt d’informació serà a la platja del Varador de les 22 h a les 2 h de la matinada.




Dissabte, 28 de juliol: Aquesta nit, nit de concerts i de l’acte del No n’hi ha prou!, està previst que el punt d’informació estigui en marxa, de les 22 h a les 6 h de la matinada, a la plaça de Santa Anna.




Dilluns, 29 de juliol: La música i les darreres notes de Festa Major són al Parc Central Vell i allà estarà el punt d’informació de les 23 h a les 6 h de la matinada.






Els objectius d’aquestes accions són sensibilitzar sobre el sexisme en espais de lleure, especialment en activitats d’oci nocturn i a favor d’unes relacions lliures, respectuoses i igualitàries i evitar les agressions sexistes, racistes i LGTBIfòbiques.




A banda de la campanya comunicativa, que compta amb diferents materials de suport com díptics, cartells, samarretes, xapes i adhesius, també s’han organitzat sessions formatives específiques on han participat 50 persones. Entre aquestes persones que s’han format hi ha agents cívics i agents de salut que col•laboren repartint informació i donant suport a la campanya així com personal que treballa a les barres.