Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró presenta el projecte de Ciutats Amigues de les Persones Grans

Escoltar

Mataró presenta el projecte de Ciutats Amigues de les Persones Grans

Mataró es va adherir al juny del 2017 i ara ha triat la imatge en un concurs entre alumnes de batxillerat artísticLa cinquena tinenta d’alcalde, Marisa Merchan, i la representant de l’IMSERSO, Maite Pozo, han presentat avui, 16 de maig, a la Nau Gaudí el projecte de Ciutats Amigues de la Gent Gran, una iniciativa mundial promoguda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). El Ple del mes de juny del 2017 va aprovar per unanimitat que Mataró formes part d’aquesta xarxa, “Age-friendly cities”, amb l’objectiu de treballar conjuntament amb la ciutadania per aconseguir un entorn que fomenti l’envelliment actiu de la població.
El projecte Mataró, ciutat amiga de la gent gran és un repte i una oportunitat per treballar conjuntament en el marc d’una xarxa mundial, coneixent altres experiències més o menys similars a la nostra i, especialment, teixint el conjunt de complicitats que siguin necessàries per assolir els objectius marcats.
 


Imatge i participació
Aquest projecte ha començat a Mataró amb una primera fase de diagnosi que es tradueix en un procés de participació obert a tota la ciutadania amb el treball de diferents grups focals i amb la presentació del projecte als diferents òrgans participatius de la ciutat. En aquesta fase de diagnosi l'Ajuntament compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.
De forma paral·lela, també es va iniciar un concurs entre l’alumnat dels batxillerats artístics de l’Escola Pia Santa Anna i de l’Institut Alexandre Satorras per triar la imatge de Mataró, ciutat amiga de les persones grans.
El logotip guanyador és obra dels alumnes Alícia Rosales i Eric Fernández de l’Escola Pia Santa Anna. La imatge és un cor amb els colors de la bandera de Mataró i una mà que el recolza. En segon lloc i tercer lloc però amb un empat de les votacions, han quedat els alumnes Ariadna Güeto i Patricia Fernández de l’Institut Alexandre Satorras que s’han centrat en la figura de Laia L’Arquera i els alumnes Alba Ocaña i Javier Millaruelo de l’Escola Pia Santa Anna que han fet una M amb tres persones.
Aquest projecte requereix la participació de les persones grans i dels governs locals. Les persones grans han de participar en el diagnòstic de les condicions de la ciutat i en les fases posteriors del disseny i la implementació del pla d’acció. El projecte pretén treballar en l’anàlisi i millora de les vuit dimensions entorn a les quals s’organitzarà el seu desenvolupament:
• La participació social i cívica
• La mobilitat i el transport
• L’accessibilitat i l’ús dels espais públics i privats
• L’habitatge
• Els serveis socials i els de la salut
• Les relacions de suport i ajuda mútua
• El respecte, les desigualtats i les condicions d’inclusió
• La comunicació i la informació