Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s’involucrarà activament amb el moviment Special Olympics

Escoltar

Mataró s’involucrarà activament amb el moviment Special Olympics

El Ple ordinari del mes de juny, celebrat el dia 7, va aprovar per unanimitat una Proposta de resolució presentada pel grup municipal de Convergència i Unió (CiU) perquè la ciutat de Mataró s’involucri activament amb el moviment Special Olympics.
“No descobrim res si destaquem la importància que té l’esport en la vida de tots nosaltres. Tant a nivell individual com col•lectiu, els beneficis de tot tipus que l’esport comporta són extraordinaris. I si es saben rendibilitzar bé les seves possibilitats, els resultats,tant a nivell social com de promoció de ciutat, poden ser molt importants.
A Mataró ja es treballa, de fa temps, en aquesta línia. I per això cal valorar la magnífica feina que dia rere dia fan les entitats esportives, les entitats de lleure, les escoles de la nostra ciutat, englobant els anteriorment esmentats, però també d’altres com els formatius, els integradors, els de cohesió social, els d’imatge, i els de visibilització i posada en el mapa la nostra ciutat.
Comptem amb una oferta d’esport divers: de competició, de lleure, escolar, per la gent gran, esport adaptat.
L’esport adaptat a Mataró és ben present a través d’un entramat associatiu i esportiu de qualitat que vetlla per la seva bona salut. Així, clubs com el FEM, el Fedamar Boet, el Ciutat de Mataró, l’Iluro HC, el Club Vela Mataró, la UD Cirera, el Centre Natació Mataró, l’SPAS MATARÓ, el Club Joventut Handbol Mataró i tants d’altres que amb la seva dedicació i esforç fan que a la nostra ciutat l’esport adaptat sigui una realitat ben viva.
Cal seguir protegint i dignificant l’esport adaptat perquè, sense dubtes, esdevé una eina

imprescindible per a la integració i inclusió social de moltes persones. I és aquest camí de continuar reconeixent, recolzant, potenciant el nostre esport adaptat, una de les vies per les quals hem de continuar transitant per fer de Mataró una ciutat millor.
A Mataró ja tenim iniciatives esportives adaptades reeixides,com per exemple una jornada anual d’esport adaptat (que malauradament enguany per inclemències meteorològiques es va haver de suspendre). O d´altres com per exemple jornades esportives adaptades dins el calendari competitiu català. Però un pas important endavant per tot el moviment esportiu adaptat de Mataró seria que la ciutat col•laborés o organitzés algun esdeveniment esportiu d´abast nacional de molta repercussió i impacte.
Molts són els actes esportius nacionals adaptats que s’organitzen, però per sobre de tots destaquen els SPECIAL OLYMPICS (tutelats per la Federació ACELL i amb el màxim recolzament institucional del país), en els quals Mataró sempre hi ha estat representat per atletes que han aconseguit unes molt bones classificacions.
Els SPECIAL OLYMPICS es celebren des del 1988, al mes d´octubre, cada quatre anys. Enguany s’organitzen a La Seu d´Urgell i Andorra, amb una participació esportiva extraordinària dins d’un programa que engloba 17 disciplines diferents (amb participació també destacada de molts dels nostres esportistes i clubs de la ciutat).
Però, apart dels SPECIAL OLYMPICS,també hi ha molts altres actes esportius adaptats de menor format però amb molta importància, i repercussió. Un d’aquests esdeveniments esportius de renom són els anomenats TERRITORI SPECIAL que es celebren anualment a una ciutat catalana, amb una també important presencia esportiva d’arreu de Catalunya i d´altres parts de l´Estat.
Amb aquest esperit de col•laboració amb tot el moviment esportiu adaptat nacional; amb l’esperit de que Mataró pugui esdevenir ciutat organitzadora d´algun d´aquests esdeveniments esportius adaptats de gran repercussió; i amb aquesta voluntat col•laboradora i organitzadora conseqüent amb el desig també de voler reconèixer la gran feina dels nostres esportistes i clubs de la ciutat, es porten a la consideració del Ple Municipal els següents acords,
PRIMER.- Iniciar els tràmits amb la Federació ACELL perquè la Torxa Olímpica dels SPECIAL OLYMPICS es passegi pels carrers de Mataró (portada pels nostres esportistes i clubs de la ciutat) aquest proper setembre (de la mateixa manera que ho farà per altres ciutats catalanes), un mes abans de la inauguració dels SPECIAL OLYMPICS de LA SEU-ANDORRA.
SEGON.- Estudiar la viabilitat de presentar candidatura perquè l’any 2019 Mataró sigui seu dels propers TERRITORI SPECIAL, i poder gaudir la ciutat d´unes jornades d’esport adaptat de gran magnitud, amb molta presència d´esportistes i visitants d´arreu de Catalunya i altres indrets de l´estat.
TERCER.- Estudiar la viabilitat de presentar candidatura (individual o conjunta amb alguna altra ciutat catalana) perquè Mataró pugui ser la seu dels propers SPECIAL OLYMPICS 2022”