Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró té a punt el dispositiu especial per atendre l’increment de visites als cementiris per Tots Sants

Escoltar

Mataró té a punt el dispositiu especial per atendre l’increment de visites als cementiris per Tots Sants

Les línies 1 i 2 reforcen horaris i la línia 3 allarga el recorregut

L’Ajuntament ja té a punt el dispositiu especial per atendre l’increment de visites als cementiris municipals amb motiu de la festivitat de Tots Sants. Aquest any, a més de l’allargament habitual dels recorreguts de la línia 3 del Mataró Bus, que així acosta els viatgers a aquests equipaments, s’ha previst un reforç extraordinari de les línies 1 i 2.




Tant el Cementiri dels Caputxins com el de Les Valls amplien els horaris d’obertura i atenció al públic. Des d’aquesta setmana i fins al dijous 4 de novembre, obren de 8.30 a 18 h, enlloc de fer-ho de 9 h a 17.30 h.




També els horaris d’atenció administrativa a les oficines dels dos cementiris són especials des de dimecres 24 d’octubre i fins al diumenge 4 de novembre. Es reestructuren de la següent manera:




- L’oficina del Cementiri dels Caputxins obre de 9 a 13 h els dies 24, 25, 26 , 29, 30 i 31 d’octubre, i el 2 i 3 de novembre. El dissabte 27 i diumenge 28 obrirà de 9 a 14 h i de 16 h a 18 h, i l’1 de novembre de 9 a 18 h.




- L’oficina del Cementiri de Les Valls obre de 9 a 18 h els dies 24, 25, 26 , 29, 30 i 31 d’octubre, 1 i 2 de novembre. El dissabte 27 i diumenge 28 obrirà de 9 a 14 h i de 16 h a 18 h, i el 3 de novembre de 9 a 13 h.




Als entorns dels dos cementiris s’instal•len parades de venda de flors. Enguany l’Ajuntament ha autoritzat 4 parades al Cementiri dels Caputxins i 1 parada al Cementiri de Les Valls.






Transport públic




Dissabte 27 i diumenge 28 d’octubre, i dijous 1 de novembre, Mataró Bus allarga el recorregut de la línia 3 d’autobusos després de la parada de l’Hospital de Mataró per apropar els viatgers fins al Cementiri de Les Valls en les hores d’obertura (de 8 a 18 h). Davant d’aquest cementiri també tenen parada fixa les línies 1 i 2. Per arribar al Cementiri dels Caputxins, les línies 1, 2, 3 i 6 de Mataró Bus tenen parades properes.




Com a novetat, les línies 1 i 2 reforçaran el servei l’1 de novembre funcionant amb horari de dissabte enlloc del de dia festiu.




De dissabte 27 d’octubre a dijous 1 de novembre, entre les 8 i les 21 h, està en funcionament una parada provisional de taxis al passeig dels Molins, entre els carrers del Dos de Maig i d’Arapiles, habilitada per l’Ajuntament.






Activitats al Cementiri dels Caputxins




El Cementiri dels Caputxins acollirà diferents activitats programades amb motiu de la festivitat de Tots Sants. Els actes estan organitzats per l’Ajuntament i Cementiris Metropolitans CGC SL, empresa concessionària dels cementiris municipals.




El divendres 26 a les 18 h s’inaugurarà l’exposició “Fem camí” de Llucià González, que es podrà visitar a la Cúpula del Cementiri fins a l’11 de novembre de 9 a 13 h i de 15 a 18 h.




El mateix dia 26 a les 19 h, a l’entrada principal, tindrà lloc la conferència “La crisi baix medieval i la crisi del 2000”, a càrrec de l’historiador Alexis Serrano.




El diumenge 28 a les 12 h s’ha programat una visita guiada al cementiri dels Caputxins a càrrec del periodista i historiador Manuel Cusachs. El punt de trobada és l’entrada principal.




El dijous 1 de novembre a les 12 h tindrà lloc la 10a edició del Concert Diada Tots Sants a l’entrada principal, a càrrec de Cançons de Pau amb Isidre Caro i Xavier Rodon i el grup Nessun Dorma.




Per últim, divendres 2 de novembre a les 12 h, també a l’entrada principal, tindrà lloc la Pregària “Fidels difunts”.






Obres de rehabilitació i millores als cementiris




Aquest any s’ha dut a terme la darrera fase de les obres previstes per executar a curt i mig termini del Pla de rehabilitació del Cementiri dels Caputxins. En concret, les obres han afectat aquest any principalment als pòrtics i la capella d’aquest equipament funerari amb 200 anys d’història. Entre 2017, quan es va refer l’escalinata principal, i 2018 s’han invertit 607.621,71 € (IVA inclòs) en la rehabilitació del Cementiri dels Caputxins. Els treballs van a càrrec de la concessionària dels cementiris municipals, Cementiris Metropolitans CGC SL.




La concessionària també està fent obres ara al Cementiri de Les Valls per instal•lar 55 nous columbaris integrats en una de les barres de nínxols, per atendre la demanda cada vegada més creixent d’incineració. Els treballs estan pressupostats en 12.023,73 € (IVA inclòs). Està previst que es puguin construir més columbaris en funció de la demanda.