Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró transforma els equipaments museístics de la ciutat per celebrar el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus

Escoltar

Mataró transforma els equipaments museístics de la ciutat per celebrar el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus

Els dies 18, 19 i 20 de maig diferents museus i sales d’exposicions de la ciutat oferiran un total de 17 activitats i ampliaran el seu horari d’obertura

El 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus i el 19 de maig és la Nit dels Museus. La Direcció de Cultura se suma a la celebració d’aquestes dues efemèrides i, amb la participació del Museu Arxiu de Santa Maria i de la Fundació Iluro, obre els principals equipaments museístics i sales d’exposicions de la ciutat al públic, tot oferint una visió diferent i més amena de les seves sales. Ho farà a través de 17 activitats per a tots els públics i amb ampliació de l’horari d’obertura la nit del 19 de maig.

 


El lema d’enguany d’aquesta celebració promoguda per l’ICOM (Consell Internacional dels Museus) i que compta amb el suport del Consell d’Europa i la UNESCO és “Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics. En aquest context, els museus i sales d’exposicions de la ciutat se sumen a les dues iniciatives amb una programació especial que convida a gaudir i fer un recorregut pels diversos equipaments.

 


Els equipaments que hi participen són Can Serra, Ca l’Arenas i Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró, Can Palauet, la Nau Gaudí, la vil•la romana de Torre Llauder, al Casa Coll i Regàs, el Museu Arxiu de Santa Maria i l’Ateneu de la Fundació Iluro. És el tercer any que se celebren aquestes efemèrides amb una àmplia i variada programació. Hi haurà visites teatralitzades, visites – concert, perfomances, visites guiades als equipaments museístics, espectacles, dansa i fins i tot propostes com un vermut a la romana a Torre Llauder i una ballada de swing a Can Marfà.


 


Totes les activitats són gratuïtes amb aforament limitat. Informació i consultes al correu educacultura@ajmataro.cat o al telèfon 93 741 29 30 i per la Casa Coll i Regàs al telèfon 682 156 765 i al correu visites@casacolliregas.cat.

 


Zona Intrusa 11


Una de les activitats de la Nit dels Museus serà la inauguració de l’exposició relativa a la 11a edició de Zona intrusa que es podrà veure a Can Palauet fins al 10 de juny. Zona intrusa és una iniciativa i producció del M|A|C (Mataró Art Contemporani), destinat a estudiants de 2n cicle de secundària i batxillerat per apropar l’art contemporani als joves amb l’objectiu de produir un espai de coneixement i experimentació.

 


En aquesta edició s’ha posat l'accent en el ritual com a pràctica artística contemporània, a la reflexió sobre la identitat personal mitjançant processos artístics i a la interrelació amb els altres. Meritxell Romanos i Paula Ventades han treballat amb els alumnes a través d’obres d’artistes i col•lectius que posen el focus en revisar, reconèixer o compartir diferents qüestions vinculades a aquests temes perquè els joves també visquin alguns dels processos, preguntes i exploracions que es plantegen des de l’art contemporani.

 


El mateix dissabte 19 de maig a les 22 h s’inaugurarà l’exposició que recull el treball fet a classe i comptarà amb Meritxell Romanos i Paula Ventades, guies educatives i artístiques del projecte que convidaran al públic a reflexionar sobre el ritual a partir d’una acció performativa.