Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Minut de silenci en record de les víctimes del terratrèmol i tsunami a Indonèsia

Escoltar

Minut de silenci en record de les víctimes del terratrèmol i tsunami a Indonèsia

La tragèdia natural del passat 28 de setembre ja ha causat 1.000 morts i més de 20.000 persones desplaçades

 


L’Ajuntament de Mataró ha expressat amb un minut el seu suport a les víctimes de la tragèdia natural que el passat 28 de setembre va afectar l’illa de Cèlebes, a la República d’Indonèsia. Un terratrèmol de magnitud 7,5 en l’escala de Richter i un tsunami posterior van sacsejar l’illa i ha provocat uns efectes devastadors en el territori, amb més de 1.000 de víctimes i més de 20.000 persones desplaçades. 


 


El minut de silenci s’ha fet avui, 2 d’octubre, a les 12 h, davant de l’Ajuntament i ha estat presidit per l’alcalde, David Bote.


 


Durant la concentració s’ha llegit aquesta declaració de suport:


 


“El passat 28 de setembre un terratrèmol de magnitud 7,5 en l’escala de Richter i un tsunami posterior van sacsejar l’illa de Cèlebes a la República d’Indonèsia, provocant uns efectes devastadors en el territori, un nombre de víctimes mortals que avui ja supera les 1.000 persones i més de 20.000 persones desplaçades.
Sens dubte aquest tipus de catàstrofes posen a prova la capacitat de prevenció, planificació i resposta de les autoritats i organismes locals i internacionals, i exigeixen més que mai una resposta ràpida, conjunta i coordinada que minimitzi al màxim els danys i les pèrdues humanes, i garanteixi la ràpida reconstrucció del territori i el teixit social.
Des de la Ciutat de Mataró volem mostrar la nostra solidaritat amb les víctimes, i reafirmar el nostre compromís amb els projectes de cooperació i co-desenvolupament, i treballar així per un món més just que garanteixi arreu els drets fonamentals.
Des de Mataró, i en col•laboració amb el Fons Català de Cooperació, ens comprometem a sumar-nos de forma immediata al procés de suport i acompanyament a la població damnificada, i al procés de reconstrucció del territori.”