Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oberta la campanya d’ajuts al lloguer amb la recollida de sol·licituds per renovar la prestació

Escoltar

Oberta la campanya d’ajuts al lloguer amb la recollida de sol·licituds per renovar la prestació

La convocatòria per a nous sol·licitants està per determinar

L’Oficina Local d’Habitatge està tramitant els ajuts per al pagament del lloguer que atorga l’Agència de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya i a Mataró gestiona l’empresa municipal PUMSA.

La campanya s’ha iniciat amb la recollida de sol·licituds per a la renovació dels ajuts, que poden presentar aquelles persones que l’any 2017 ja en van ser beneficiàries i que segueixen complint els requisits per tramitar-los de nou.El termini per renovar la prestació finalitza el 2 de març.Els requisits per sol·licitar la renovació dels ajuts són:- Acreditar la residència legal a Catalunya.- Ser titulars del contracte de lloguer. En cas dels contractes amb efectes a partir de l’1 de juny de 2013, cal acreditar la seva inscripció i la fiança al Registre de fiances dels contractes de lloguer de finques urbanes.- No disposar d’un habitatge de propietat, llevat que no es disposi de l’ús i gaudi.- No pagar un lloguer mensual superior a 600 €.- Estar al corrent de pagament a data de la sol·licitud.- Pagar el lloguer per mitjà de transferència bancària, rebut domiciliat, fer ingrés en compte o rebut emès per l’administrador de la finca (s’admet qualsevol entitat bancària).- Per a majors de 65 anys (prestacions permanents): no acreditar ingressos superiors a 2,35 vegades l’IRSC (Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya).- Per a perceptors del 2017: no acreditar ingressos superiors a 1,5 vegades l’IRSC.La quantia de la prestació és de 20 a 240 €/mes per a majors de 65 anys (prestacions permanents), i de 20 a 200 €/mes per a persones amb resolució favorable el 2017.La informació sobre la prestació i els impresos necessaris es poden obtenir a l’Oficina Local d’Habitatge (Edifici de Vidre. Carrer de Pablo Iglesias 63, 1a planta), o bé a les Oficines d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró. Els impresos també es poden descarregar a través dels webs www.pumsa.cat i www.mataro.cat. L’entrega de documents cal fer-la presencialment a l’Oficina Local d’Habitatge, al carrer de Pablo Iglesias 63, 1a pl despatx 12.

Resultat de la campanya d’Ajuts al lloguer de 2017Durant el 2017, l’Oficina Local d’Habitatge va tramitar un total de 1.911 sol·licituds entre renovacions i nous sol·licitants. De les 1.911, 532 van ser renovacions i 1.379 noves peticions. Del total, 1.692 van ser favorables, això suposa una subvenció de 3.431.000,55 € per a la ciutat de Mataró.