Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA destinarà 1,5 milions d’euros a la reforma de l’aparcament soterrat de la plaça de les Tereses

Escoltar

PUMSA destinarà 1,5 milions d’euros a la reforma de l’aparcament soterrat de la plaça de les Tereses

La Junta de Govern Local aprova inicialment el projecte

L’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA, PUMSA, destinarà 1,5 milions d’euros al projecte de reforma de l’aparcament municipal de la plaça de les Tereses. Dilluns passat, 10 de desembre, la Junta de Govern Local va aprovar inicialment el projecte, que es preveu executar al 2019.

PUMSA gestiona de forma directa i assumeix el manteniment del pàrquing per encàrrec de l’Ajuntament des del 2 de febrer de 2017, un cop es va declarar extingida la concessió anterior. Des de llavors ha realitzat millores en la sortida de vehicles ampliant la rampa existent, ha instal•lat portes de tancament a les rampes per millorar la seguretat, ha ampliat de 3 a 11 les places per a persones amb mobilitat reduïda i ha creat places per a vehicles elèctrics, entre altres treballs de manteniment per un import de 133.248.83€. Aquestes millores prèvies se sumaran a les previstes en el projecte de reforma , que preveu adaptar l’aparcament soterrat a la normativa actual i millorar el seu aspecte general.

En concret, es construiran vestíbuls previs entre les escales d’accés per a vianants i les plantes de l’aparcament; es reformaran els serveis adaptant-los a les persones de mobilitat reduïda, i també els vestuaris pels treballadors. A més, es millorarà l’enllumenat de les escales, vestíbuls i plantes de l’aparcament, s’instal·laran panells per indicar l’estat d’ocupació en cada planta i per senyalitzar el millor recorregut dins l’aparcament.

El projecte també preveu la pintura dels terres en diferents colors per diferenciar els passadissos de circulació de vehicles i les zones de circulació de vianants. Es repintaran les places i símbols, a més de les parets i sostres de l’aparcament. La zona de rentat de cotxes situada al soterrani -3 s’eliminarà per millorar la circulació en aquesta planta i recuperar dues places a la planta -2.

Un cop tancat tot el procés administratiu d’aprovació definitiva del projecte, s’iniciarà el procés de concurs públic i posterior adjudicació a una empresa constructora per part del Consell d’Administració de PUMSA.

Les obres tenen un pressupost d’1.588.247,92 € (IVA inclòs) i un termini aproximat de 5 mesos. Es preveu realitzar-les en diferents fases a fi de no deixarà de donar servei al ciutadà.