Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Simulacre d’incendi i vessament de gasoil en una embarcació al Port de Mataró

Escoltar

Simulacre d’incendi i vessament de gasoil en una embarcació al Port de Mataró

Protecció Civil de la Generalitat i el Consorci Port Mataró han organitzat l’exercici d’incendi en un vaixell amb vessament de combustible i un ferit

Aquest dimarts al matí ha tingut lloc un simulacre d’incendi a bord del Sant Ramon, una embarcació de 16 metres d’eslora que estava amarrada a les instal·lacions del moll del Port de Mataró. A banda de l’incendi, l'exercici contemplava un vessament de combustible i la simulació d'una persona ferida a l’interior de l’embarcació afectada.




L’exercici ha servit per practicar algunes de les maniobres d’autoprotecció que han de conèixer i poder realitzar els membres del port, així com per millorar la coordinació entre els diversos mitjans actuants. Aquest simulacre ha estat organitzat per Protecció Civil de la Generalitat i el Consorci Port Mataró, amb la col·laboració de l'Ajuntament i de diferents serveis d'emergència i entitats que estarien implicades en una situació real.




Un cop detectat l’incendi, s’ha activat el Pla d’autoprotecció (PAU) i s’ha donat l’alerta al telèfon d’emergències 112 de Catalunya i al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat, entre altres.






Cossos d’emergència




Els Bombers de la Generalitat han desplaçat una vintena d’efectius del parc de Mataró (quatre dotacions i una dotació del Grup de Suport Logístic).



Les tasques que han dut a terme els Bombers s’han centrat en el rescat i primera atenció de les possibles víctimes, l’extinció de l’incendi i les operacions necessàries per evitar la propagació del foc a les embarcacions properes. Així mateix, també han col·laborat amb el personal de marineria del port en la contenció amb seguretat del possible vessament de combustible.


 

Creu Roja Mataró ha estat la responsable de realitzar les maniobres de moviment dels vaixells que es trobaven al costat de l’embarcació incendiada.




Atès que també s’ha simulat el vessament de combustible de l’embarcació, l’Ajuntament de Mataró ha activat els recursos previstos als seus plans d’emergència municipal per contaminació d’aigües marines.




El Consorci Port de Mataró ha estat l’encarregat de col•locar les barreres de contenció al costat del vaixell. Hi han destinat el cap d’emergència i dos mariners, un d’ells al centre de control i un altre al lloc de l’incendi que ha estat el contacte amb els bombers.




Els Mossos d’Esquadra únicament han participat a l’exercici destinant comandaments al centre de coordinació. Els talls de trànsit al port per tal de permetre l’accés ràpid dels serveis d’emergència els ha portat a terme la Policia Local de Mataró.




Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha fet seguiment del simulacre i un tècnic de Protecció Civil de la Generalitat dels serveis territorials de Barcelona ha estat present com a observador.