Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tret de sortida a les XXI Jornades del Plat de Mataró

Escoltar

Tret de sortida a les XXI Jornades del Plat de Mataró

La sípia amb pèsols i patates es podrà degustar fins al 30 d'abril en 10 restaurants

L’alcalde, David Bote, i la regidora de Desenvolupament Econòmic, Núria Moreno, han assistit avui a la presentació de la 21a edició de les Jornades del Plat de Mataró, la sípia amb pèsols i patates, organitzades pel Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme. A la presentació també hi ha assistit el president del Gremi, Enric Bartrés, i el president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez.

 


Durant l’acte de presentació de les jornades, celebrat a l’Escola de Restauració i Cambreria del Gremi d’Hostaleria de Mataró i el Maresme, els assistents han pogut degustar un tast del Plat de Mataró. Els encarregats d’elaborar-lo han estat els alumnes de l’Escola de Restauració i Cambreria, que estan fent un curs d’ajudant de cuina emmarcat dins del projecte “Treball als Barris” del dispositiu “Incorpora’t” del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Mataró.

 


Aquest any les Jornades del Plat de Mataró compten amb la participació de 10 restaurants: Caminetto, Auto D’Ara, Iluro, L’Harmonia, La Girella, La Nova Rosaleda, Mundial, Nou Daxana, Nuus (Hotel Atenea) i Pins Mar (Sant Andreu de Llavaneres).


Al llarg dels darrers vint-i-un anys, el Gremi d’Hostaleria de Mataró i el Maresme, amb seu a Mataró, s’ha posicionat com un Gremi bàsicament gastronòmic, fomentant en tot moment els productes de la terra i del nostre territori, els productes de kilòmetre zero. D’aquesta manera ha col•laborat en la difusió de la cultura culinària mediterrània i de la gastronomia típica de la comarca del Maresme.