Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un dispositiu que facilita la connexió a xarxes wifi guanya el primer Premi Creatic 2018

Escoltar

Un dispositiu que facilita la connexió a xarxes wifi guanya el primer Premi Creatic 2018

La Nit de l’emprenedoria reconeix les millors iniciatives i les bones pràctiques empresarials

La tradicional Nit de l’Emprenedoria, que organitzen cada any el TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró, es va celebrar ahir a l’Auditori del TecnoCampus i va servir per lliurar els premis als guanyadors de la 18a edició dels premis Creatic i els reconeixements a la Responsabilitat Social de les Organitzacions (RSO). L’acte va ser presidit per l’alcalde i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, David Bote, i dinamitzat per l’actor Pep Plaza.

Els guanyadors del primer premi Creatic d’enguany van ser Mariam Ayadi i Nil Mandri pel projecte WiPass, un dispositiu tecnològic que permet als usuaris connectar-se a una xarxa wifi sense necessitat d'introduir contrasenyes. Es van endur 12.000 euros i allotjament a la incubadora d’empreses del TeconCampusamb una bonificació del 50% el primer any. El segon premi (6.000 euros i allotjament a la incubadora) va ser per a Ane Castro i Núria Costa, impulsores de ZER Collection, una marca de roba confeccionada amb tècniques de fabricació digital, com la impressió 3D o la brodadora digital, amb les quals és possible produir peces sense generar residus. Finalment, el tercer premi (3.000 euros i allotjament a la incubadora) va ser per a Marc Millet, Nil Oleaga i Lucas Llobet pel projecte EVIX, un kit d'airbag per acoblar al casc dels ciclistes com a sistema de protecció de la columna cervical en cas d'accident.

Els premis Creatic d’enguany han tingut una alta participació (45 candidatures), i han comptat per primer cop amb el suport econòmic de vuit empreses del parc, a més de BStartup del Banc Sabadell, que s’han convertit en mecenes dels premis. Són les empreses CSV Experts i Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal, Eignapharma, MinoryxTherapeutics i l’esmentada BStartup (categoria gold); Web Manager Service i Palobiofarma (categoria silver); i Sabática (categoria bronze). Amb el seu suport, aquestes empreses han fet possible augmentar la dotació econòmica dels premis, i mostren així el compromís amb emprenedors que, com ells fa uns anys, fan els seu primers passos.

La gala, conduïda per l’actor Pep Plaza, també va servir per atorgar el premi a l’emprenedoria universitària, a què poden optar tots els estudiants del TecnoCampus. Els guanyadors van ser Alfredo Sotelo i Anna Gilabert.

Finalment, durant l’acte també es va fer un reconeixement a les empreses del territori que duen a terme bones pràctiques en responsabilitat social.Són les empreses Alcampo, Alpla Iberica, Beiersdorf, Centre mèdic Alomar, Casal benèfic Premianenc, Decathlon, Eulen, Eurofitness El Sorrall, Gema, Grup Teno, La Bona Cuina, La Maduixa, Leroy Merlin, Mc Donalds, Mecafil Sola, Mercat de la Flor i Planta Ornamental de Catalunya, Multiserveis Endavant,  Reclamos Ramos, La Tagliatella, Clece, Corresponsables, CSI Central de Suministros, +TIC, AKI, Veritas i El Bròquil.

En els premis Creatic i la Nit de l’Emprenedoria hi col·laboren, a més dels mecenes dels Creatic, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ i Catalunya Emprèn, el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (Gentic), la delegació al Maresme de l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona,Confederació patronal Pimec i la xarxa d’inversors Banc.