Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un informe jurídic extern conclou que cal modificar el Pla general tant per regularitzar com per ampliar Mataró Parc

Escoltar

Un informe jurídic extern conclou que cal modificar el Pla general tant per regularitzar com per ampliar Mataró Parc

El Govern municipal aposta per estudiar l’ampliació del centre comercial sense augmentar edificabilitat del sector

Un informe jurídic extern conclou que cal modificar el Pla General d’Ordenació de Mataró en l’àmbit del sector C-1 “Cirera Nord”, tant si es vol ampliar el centre comercial Mataró Parc com si només es vol regularitzar la situació actual del sector per donar-hi cobertura legal.
Avui ha tingut lloc una reunió de la Junta de Portaveus per informar els grups municipals sobre les conclusions d’aquest estudi, encarregat per l’Ajuntament al bufet d’advocats Pareja & Associats. El Govern municipal també ha informat els portaveus del resultat de la primera reunió oficial que va mantenir el passat dilluns 30 d’abril amb representants de General de Galerías Comerciales SOCIMI SA, propietària de Mataró Parc, que sol·liciten l’ampliació de l’equipament comercial.
Diferents sentències judicials han afectat en els darrers vint anys al desenvolupament urbanístic del sector C1 “Cirera Nord” anul·lant vàries decisions sobre el planejament. Així, l’ordenació urbanística vigent ara a l’àmbit es retrotrau al Pla General de 1977 i al Pla especial de 1993. També es va anul·lar la reparcel·lació de 1995 i cal actualitzar el projecte d’urbanització del mateix any, ja que va quedar pendent d’execució una zona verda i un vial.
Les conclusions de l’estudi jurídic obren la porta a modificar el planejament sense incrementar l’edificabilitat total ni l’aprofitament: sense excedir els 55.412 m² de sostre edificable màxim del sector, l’ampliació seria possible ja que existeix un marge d’uns 11.000 m² de sostre sense esgotar. No comportaria incrementar les cessions obligatòries ni augmentar les previsions de zones verdes.
En qualsevol del casos cal analitzar la situació actual de l’àmbit, tant des del punt de vista de la urbanització com de l’edificació, així com la mobilitat a la zona. I tenint en compte que:
- Cal garantir i justificar l’interès públic general de la ciutat, considerant l’equilibri comercial.
- La Direcció General d’Urbanisme i la Direcció General de Comerç de la Generalitat tenen la darrera paraula sobre qualsevol possible ampliació, mitjançant informe vinculant.
- Cal dotar d’aparcament suficient l’àmbit, ja que amb els metres construïts ara ja hi ha un dèficit de places.
- És imprescindible regularitzar la situació, ja que en tot el sector C-1 només es podrien ara donar llicències com a obres i usos provisionals.
- Al marge dels criteris urbanístics, s’haurà de tenir en compte la normativa en matèria d’equipaments comercials, que limita la implantació d’establiments comercials a les trames urbanes consolidades. Fora de la parcel·la actual del centre comercial només es podria instal·lar el denominat comerç singular (establiments de venda a l’engròs, venda d’automoció i carburants, d’embarcacions i altres vehicles, de maquinària, de materials per a la construcció i articles de sanejament, de pirotècnica i centres de jardineria i vivers).
Durant la reunió mantinguda dilluns amb els representants de General de Galerías Comerciales l’alcalde, David Bote, els va comunicar que el Govern municipal comença a cercar el consens amb la resta de grups municipals per estudiar la possible ampliació del centre comercial, però sense incrementar l’edificabilitat ni l’aprofitament del sector.