Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una Declaració institucional defensa les institucions catalanes i les llibertats fonamentals

Escoltar

Una Declaració institucional defensa les institucions catalanes i les llibertats fonamentals

La Junta de Portaveus, celebrada el 5 de novembre, va aprovar una Declaració institucional en defensa de les institucions catalanes i les llibertats fonamentals que va presentar ERC-MES amb el suport de CiU. El text es va aprovar amb els vots a favor d’aquests grups així com amb els de VOLEMataró, la CUP i ICV-EUiA. El PSC, Ciutadans, el PP i PxC van votar en contra. 


La Declaració institucionals és la següent:


“En suport que el Parlament de Catalunya pugui debatre amb llibertat sobre tot allò que els diputats i diputades considerin, i davant les amenaces per part del nou govern espanyol de recórrer, tal com feia l’anterior, a l’ús de mesures legals contra resolucions polítiques, el grup municipal d’ERC-MES proposem l’adopció dels següents acords:




1) L’Ajuntament de Mataró, emplaça a totes les institucions de l’Estat a garantir la convivència, la cohesió social i la lliure expressió de la pluralitat política. En aquest sentit, reprova els actes repressius contra la ciutadania i condemna les amenaces amb l’aplicació del 155, la il•legalització de partits polítics catalans, la judicialització de la política i la violència exercida contra drets fonamentals.


2) L’Ajuntament de Mataró emplaça a institucions i partits al diàleg, a l’acord i al respecte de la pluralitat de les diferents opcions de tots els catalans i catalanes.


3) L’Ajuntament de Mataró rebutja i condemna el posicionament del Rei Felip VI i la seva intervenció en el conflicte català, així com la seva justificació de la violència per part dels cossos policials el dia 1 d’octubre.


4) L’Ajuntament de Mataró referma el compromís amb els valors republicans i aposta per l’abolició d’una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia”.