Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una Proposta de resolució aprovada al Ple demana actualitzar l'Ordenança Municipal de Circulació

Escoltar

Una Proposta de resolució aprovada al Ple demana actualitzar l'Ordenança Municipal de Circulació

El Ple ordinari del mes d’octubre, celebrat dijous dia 4, va aprovar una Proposta de resolució presentada pel grup municipal del PP perquè s’actualitzi l’actual Ordenança Municipal de Circulació i Transport de Mercaderies Perilloses del 2009, adequant-la a la realitat del 2018. El text es va aprovar amb els vots favorables del PSC, CiU, ERC-MES, C’S, PP, PxC, ICV-EUiA i les dues regidores no adscrites; i les abstencions de la CUP i VOLEMataró.

 


El text íntegre de la Proposta de resolució aprovada és el següent:

 


“L’actual Ordenança Municipal de Circulació i Transport de Mercaderies Perilloses de Mataró data de l’any 2009. Durant els 9 anys transcorreguts fins avui s’han desenvolupat i generalitzat nous mitjans de transport i noves formes també d’organitzar els viatges que des del nostre punt de vista fan necessari una renovació de l’Ordenança de Circulació.

 


A menor escala que grans ciutats com Barcelona tenim problemàtiques molt semblants i no cal esperar que es produeixi un fet desgraciat per tal de prendre mesures. Creiem que aquesta nova realitat no es pot despatxar en 2 fulls escassos de la nostra ordenança i 6 articles.

 


La classificació d’aquests vehicles en funció de la seva tracció, la velocitat a la qual poden arribar, l’obligació o no de subscriure algun tipus d’assegurança per part dels propietaris o conductors, l’edat a la qual es poden conduir, el nombre de persones que poden desplaçar, la necessitat de garantir la seguretat de vianants quan circulen per la via pública, o quan aquests entre o surten d’un immoble, cal que estigui més desenvolupada. Però també incloure consideracions que protegeixin als conductors dels nous vehicles i els faciliti la tranquil•litat que estan transitant per la via adequada i segura per a ells mateixos.

 


Creiem que no podem continuar amb una llacuna legal i que pot donar lloc a problemes greus com el que podria succeir si un d’aquests vehicles provoca un accident/incident amb un vianant amb ferides i li manca la protecció d’una assegurança que cobreixi els danys provocats.

 


És per tot això que sotmetem a la consideració del Ple el següent Acord:

 


-L’Ajuntament de Mataró iniciarà els treballs necessaris per a adequar l’Ordenança Municipal de Circulació i Transport de Mercaderies Perilloses del 2009 contemplant les noves formes de mobilitat que s’han generalitzat i que necessiten un marc regulador adequat a la situació actual per garantir els drets i la seguretat de conductors i vianants a la nostra ciutat.”