Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una Proposta de resolució demana a l’ACA el manteniment de les rieres i que l’Ajuntament actuï de manera subsidiària

Escoltar

Una Proposta de resolució demana a l’ACA el manteniment de les rieres i que l’Ajuntament actuï de manera subsidiària

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir per unanimitat una Proposta de resolució presentada pel grup municipal del PPC per demanar l’actuació urgent de l’Agència Catalana de l’Aigua a les rieres de Sant Simó i Argentona, i que l’Ajuntament assumeixi els treballs de neteja i desbrossament de manera subsidiària si és necessari. El text aprovat va incorporar esmenes dels grups de CiU i ICV-EUiA.




La resolució aprovada és la següent:




“L’estat de manteniment i l’aspecte de les rieres de Sant Simó i Argentona, límits naturals a est i oest de la nostra ciutat, és deplorable. No s’ha fet el manteniment oportú i necessari, la vegetació, bàsicament canyissars, envaeix tot el cabal de les mateixes fins a sobresortir a molts punts de la ronda Cervantes i ocupar espai de la nova via recentment reurbanitzada.




Però no només és l’aspecte que ofereixen allò que ens preocupa. La gran quantitat de vegetació a punts concrets i especials sensibles, com ara el pont de Sant Simó, pot provocar que un episodi important de pluges com el passat aquestes últimes setmanes pugui provocar una desgràcia si l’aigua arrossega la vegetació i aquesta tapona els ulls del pont.




Som conscients que aquesta situació és poc probable, però també que és pròpia a les zones de clima mediterrani com el nostre i que allò que no passa en 5 anys passa en 10, com malauradament han après a Sant Llorenç des Escardassar a Mallorca.




L’any 2011, el Govern Municipal, va decidir davant una situació com l’actual realitzar la desbrossada i neteja de les rieres, tot i conèixer que l’ACA no ho havia autoritzat i que es dubtava que l’Agència Catalana pagués uns treballs que sí tenia l’obligació de realitzar, ja que aquestes rieres són competència de la mateixa ACA. Treballs que van ascendir a 25.000 € i que es van realitzar el novembre de 2011.




Per tot allò exposat proposem a la consideració del Ple de Mataró els següents acords:




PRIMER.- Sol·licitar a l’ACA l’actuació urgent a les lleres de les rieres de Sant Simó i d’Argentona, vist que l’Ajuntament s’ha presentat dos anys consecutius i no s’ha atorgat subvenció i la situació de la riera és insostenible.




SEGON.- En el cas que l’ACA no disposi de recursos econòmics necessaris, sol·licitar autorització per tal que el Servei de Manteniment de l’Ajuntament de Mataró pugui procedir a la neteja i desbrossament d’aquestes rieres.




TERCER.- L’Ajuntament de Mataró farà les gestions necessàries per tal de rescabalar la despesa realitzada per l’execució de la neteja de manera subsidiària a l’ACA i en cas que les gestions no fructifiquin en un període de temps raonable l’Ajuntament de Mataró iniciarà un recurs contenciós administratiu contra la pròpia Agència.