Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

87.292 mataronins podran votar a les Eleccions Generals del proper diumenge 28 d’abril

Escoltar

87.292 mataronins podran votar a les Eleccions Generals del proper diumenge 28 d’abril

Les eleccions Generals tindran lloc el diumenge 28 d’abril quan els ciutadans són convocats a exercir el seu dret a vot per triar els seus representants polítics al Congrés dels diputats i al Senat. A Mataró, hi haurà 116 meses distribuïdes en 75 seccions electorals, ubicades a la vegada en 31 edificis diferents o col·legis electorals. L’horari de votació és continu de les 9 h fins a les 20h i les persones amb mobilitat reduïda compten amb un servei d’acompanyament.

Imatge de les eleccions municipals del 2015. Foto: AJ
Imatge de les eleccions municipals del 2015. Foto: AJ

El 28 d’abril són convocats a les urnes 87.292 ciutadans de Mataró que escolliran els diputats i diputades que integraran el Congrés dels Diputats i els senadors i senadores que integren el Senat de conformitat amb el règim electoral vigent.
 
A part de la targeta censal que els ciutadans han rebut al seu domicili, al web municipal hi ha una aplicació que, introduint el NIF i el carrer de residència, permet consultar a quin col·legi electoral s’ha de votar. Aquesta consulta també es pot realitzar a qualsevol oficina d’atenció ciutadana de l’Ajuntament i al telèfon gratuït 900 859 009.
 
Servei d’acompanyament
 
Creu Roja i l’Ajuntament de Mataró ofereixen un servei d’acompanyament per a persones amb mobilitat reduïda perquè puguin exercir el seu dret a vot. Les persones interessades han de trucar al telèfon d’atenció ciutadana 010 abans del divendres 26 d’abril, a les 19h, per sol·licitar aquest servei que es realitzarà en ambulància o en transport adaptat.
 
 
Informació sobre darrers comicis

Pel que fa a la informació durant la jornada electoral, estaran oberts 4 punts d’atenció al públic: les oficines d’atenció ciutadana Centre (La Riera, 48), Pla d’en Boet (carrer de Juan Sebastián Elcano, 6), Rocafonda (carrer de Santiago Rusiñol, 23) i Cerdanyola (passeig de Ramon Berenguer III, 82). Aquests punts atendran consultes exclusivament sobre el cens i relacionades. L’horari d’atenció serà de 8 a 20 h. Així mateix, els ciutadans també podran obtenir informació trucant al telèfon d’atenció ciutadana 900 859 009 i al web municipal.

A una pantalla situada en el vestíbul de l’Ajuntament es podran veure estadístiques i resultats que recullen una retrospectiva dels resultats i la participació en les diferents eleccions celebrades a la ciutat. Finalitzat l’escrutini, els resultats dels comicis estaran disponibles al web municipal.

Publicat a