Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró tanca el 2018 amb un benefici d’1,9 milions que es destina principalment a millora del servei

Escoltar

Aigües de Mataró tanca el 2018 amb un benefici d’1,9 milions que es destina principalment a millora del servei

La companyia municipal Aigües de Mataró va tancar el 2018 amb un benefici d’1,9 milions, xifra molt similar a la de l’any anterior. La major part d’aquest benefici es destinarà a finançar les obres del nou dipòsit Bellavista i la resta s’aportarà a l’Ajuntament.

Estat de les obres del dipòsit Bellavista el passat febrer. Foto: AMSA
Estat de les obres del dipòsit Bellavista el passat febrer. Foto: AMSA

La Junta General d’Aigües de Mataró, formada pel Ple de l’Ajuntament, va presentar i aprovar ahir els comptes anuals i l’informe de gestió corresponents a l’exercici 2018, que s’ha tancat amb un benefici net d’1.914.596 € (el 2017 va ser d’1.875.582 €).

D’aquest benefici, AMSA aportarà 579.000 € al pressupost de l’Ajuntament en concepte de dividends. Amb el milió tres-cents mil euros restant, la companyia finança bona  part de les inversions comentades, necessàries per assegurar i millorar el servei els pròxims anys, de manera que no ha calgut augmentar gaire l’endeutament.

La situació econòmica de la companyia es pot qualificar d’equilibrada i estable, amb els mateixos resultats del 2017. Tots els indicadors es mantenen sense variació respecte a l’any anterior excepte els derivats de l’activitat inversora del nou dipòsit i els ingressos per noves connexions d’aigua i clavegueram que han incrementat per la major activitat urbanística a la ciutat.

Les activitats ordinàries de la companyia, l’aigua, el clavegueram i el laboratori, es mantenen estables. Així, l’aigua comprada, la produïda, venuda i facturada ha sigut la mateixa que el 2017, i tampoc hi ha hagut variacions en els preus de la tarifa, que es mantenen des del 2013.

Pel que fa a la situació patrimonial i financera, es constata que l’actiu net ha augmentat en quasi 1,4 milions d’euros sobretot per les inversions del nou dipòsit,  mentre l’endeutament net només ho ha fet en 842.000 euros, de manera que la diferència s’ha finançat amb els resultats positius de l’exercici que s’han passat a reserves.

Tot i això, la principal font de finançament d’Aigües de Mataró és la tarifa d´aigua, que permet cobrir els costos del servei i les inversions realitzades per a la millora de les xarxes d’aigua i clavegueram. Seguint amb la tònica dels últims anys des de 2013, el 2017 no es va aplicar cap increment de tarifes. 

Inversions

Al 2018 AMSA va fer una inversió neta en actius per valor d’1,8 milions d’euros, en actuacions  de clavegueram, tecnologia i molt especialment en aigua potable, en concret en la construcció d’artèries principals del nou dipòsit que actualment es troba en construcció a la ronda de Bellavista.