Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes de les 12 escoles de Mataró que participen del programa Salut Integral (SI!) inicien el “Viatge de la salut”

Escoltar

Alumnes de les 12 escoles de Mataró que participen del programa Salut Integral (SI!) inicien el “Viatge de la salut”

L’activitat “Viatge de la salut”, que durant aquest curs 2019-2020 portaran a terme els alumnes de P5 de les 12 escoles de Mataró que participen del programa Salut Integral (SI!) liderat pel doctor Valentí Fuster de la Fundació SHE (Science, Health and Education), ja s’ha posat en marxa. L’Ajuntament de Mataró es va adherir a aquesta iniciativa el curs 2012-2013 i des d’aleshores cada any es fan un seguit d’activitats als centres educatius amb els objectius de promoure una alimentació saludable, activitat física, el coneixement del cos i del cor així com la prevenció de les addiccions. El "Viatge de la salut" fomenta la interrelació entre alumnes i professorat dels centres educatius participants.

Més de 200 alumnes de 12 centres educatius de Mataró participen aquest curs en l’activitat “Viatge de la salut”, una iniciativa de l’Ajuntament de Mataró que s’emmarca en el programa Salut Integral (SI!) de la Fundació SHE (Science, Health and Education) liderada pel doctor Valentí Fuster.

 

Les escoles participants es fan visites programades perquè els alumnes i el professorat dels dos centres fomentin la interrelació i treballin els objectius de l’activitat que són promoure una alimentació saludable, activitat física, el coneixement del cos i del cor així com la prevenció de les addiccions. Per fer-ho compten amb una maleta amb diferents materials i també amb en Càrdio, la mascota del programa. 

 

L’escola amfitriona ha de dissenyar una activitat per fer conjuntament amb l’escola convidada, aquesta activitat s’ha de resumir en una fitxa que dipositarà a la maleta. També han de convidar a esmorzar o berenar als alumnes de l’altre centre i portar la maleta a la propera escola amfitriona. Per la seva banda, l’escola convidada ha de preparar la visita a l’escola on van, saber on es troba de la ciutat, característiques del barri i participar activament de l’activitat proposada.

 

Les primeres trobades s’han fet a l’octubre i les properes són en diferents moments del calendari escolar fins al mes de maig del 2020.

 

Les escoles participants són les següents: La Llàntia, Josep Montserrat, Mar Mediterrània, Cor de Maria, El Turó, Sol-Ixent, Camí del Cros, Balmes, Maristes Valldemia, GEM, Cirera i Vista Alegre.

Publicat a