Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aprovada una Declaració institucional que demana el traspàs de les infraestructures aeroportuàries a la Generalitat

Escoltar

Aprovada una Declaració institucional que demana el traspàs de les infraestructures aeroportuàries a la Generalitat

La Junta de Portaveus celebrada dilluns 14 de gener va aprovar una Declaració institucional presentada pel grup municipal de la CUP pel traspàs a la Generalitat de totes les infraestructures aeroportuàries de Catalunya. La moció va prosperar amb els vots a favor de CiU, ERC-MES, VOLEMataró, CUP i ICV-EUiA, i els vots en contra de PSC, C’S, PP i PxC. 

 


El text íntegre de la proposta és el següent:

 


“La Llei 14/2009, d'aeroports, heliports i altres infraestructures aeroportuàries va crear l’ens públic Aeroports de Catalunya per regular les infraestructures aeroportuàries que són competència de la Generalitat i la seva planificació, construcció i gestió. És el cas dels aeroports de Lleida-Alguaire i de la Seu d'Urgell, però no dels de Barcelona-el Prat, Girona-Costa Brava, Reus i Sabadell, que segueixen sent considerats d'interès general i, per tant, gestionats per l’ens estatal AENA.

 


La concepció centralista d’AENA arrossega dèficits d’inversions inadmissibles (tal com es va comprovar el 2017 arran de la vaga dels treballadors dels filtres de seguretat) i perjudica a milions de persones usuàries i també al conjunt de l’economia catalana. No obstant això, el govern espanyol i AENA segueixen desatenent les necessitats aeroportuàries de Catalunya i la reclamació traspàs integral de la gestió dels aeroports de titularitat estatal a la Generalitat Catalunya, alhora que afavoreixen de forma arbitrària i discrecional l’aeroport de Madrid-Barajas-Adolfo Suárez.

 


Mentre els problemes abans exposats s’agreugen cada vegada més, l’única mesura adoptada pel govern espanyol, aprovada pomposament al Consell de Ministres del 21 de desembre de 2018 celebrat a Barcelona, s’ha limitat a rebatejar unilateralment l’aeroport de Barcelona-el Prat amb el nom de “Josep Tarradellas”.

 


Per aquests motius, el Grup Municipal de la CUP, proposa a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró els acords següents:

 


1.Exigir al govern espanyol el traspàs a la Generalitat de Catalunya de la titularitat i la gestió de totes les infraestructures aeroportuàries de Catalunya, amb la seva corresponent dotació econòmica i el rescabalament dels dèficits d’inversions acumulats.


2. Traslladar l’acord al Govern de la Generalitat de Catalunya, al Govern espanyol i a la Mesa del Parlament Europeu.”.