Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arriben a Mataró algunes de les creacions més trencadores de l’escena teatral catalana

Escoltar

Arriben a Mataró algunes de les creacions més trencadores de l’escena teatral catalana

Neix el programa Noves Escenes, una proposta de la Xarxa Transversal, que oferirà dos propostes al Teatre Monumental i Can Gassol



La Xarxa Transversal inicia el projecte Noves Escenes per apropar al públic d’arreu de Catalunya els espectacles teatrals més experimentals que s’estan realitzant dins del territori català. El dia 6 de febrer a Can Gassol s’hi farà la “Conferència espectacular” de David Espinosa i el 9 de febrer al Teatre Monumental la companyia la Conquesta del Pol Sud presentarà l’espectacle “Raphaëlle”.





La iniciativa Noves Escenes, nom amb el qual es coneix també el teatre innovador i més experimental, és un dels projectes del Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals. L’objectiu del projecte és crear una oferta cultural innovadora i convidar al públic a descobrir els formats més experimentals de l’escena catalana. D’aquesta manera, es busca normalitzar la presència del teatre contemporani arreu del país i no només a Barcelona, on fins ara es concentra la major part de l’oferta d’aquest tipus d’espectacles.





Tots els teatres que formen part de la Xarxa (Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sant Cugat del Vallès, Tortosa i Vilanova i la Geltrú) programaran obres de noves escenes que trenquen amb les regles del teatre més convencional com són les creacions de La Conquesta del Pol Sud, de l’Agrupación Señor Serrano, d’Iván Morales o de Xavier Bobés.

El 9 de febrer a les 20.30 h al Teatre Monumental, i dins la temporada estable de teatre, es podrà veure “Raphaëlle”.




La creació de La Conquesta del Pol Sud es basa en l’experiència real de canvi de gènere de Raphaëlle Pérez. L’obra, protagonitzada per aquesta dona trans, parla del seu recorregut vital marcat per la lluita per la identitat, el trencament dels motlles i l’autoafirmació. La seva lluita individual obliga a l’espectador a replantejar-se convencions, referents i models de la societat en la qual vivim. El muntatge de teatre documental combina testimonis reals amb investigació periodística per projectar una mirada, a cavall entre racionalitat i emoció, sobre un món en plena transformació.

 




Abans però, el 6 de febrer a les 19.30 a Can Gassol l’artista escènic David Espinosa presentarà “Conferència Espectacular”. Es tracta d’una creació produïda íntegrament per la Xarxa Transversal que serveix d’introducció divulgativa al teatre més contemporani així com als altres espectacles programats i en el qual s’explica què són les noves escenes i què ha impulsat el sorgiment dels formats teatrals més innovadors tant a Catalunya com a la resta d’Europa.




La Xarxa Transversal



El Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals, format per 10 ciutats mitjanes de Catalunya, treballa en favor de la promoció i la defensa de la cultura amb l’objectiu de fer que tot el territori sigui generador i receptor de propostes en el terreny de la creació.





La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Núria Moreno, és la presidenta del Consorci.